tiistai 5. marraskuuta 2013

TERIYAKIHAMPURILAINEN

Sain armaalta mieheltäni lahjaksi kirjan HAMPURILAINEN - 100 mahtavaa reseptiä.

Koitimme jo aiemmin tehdä kirjan reseptillä hampurilaissämpylöitä, mutta niistä tuli lättänöitä ja kovia, sanalla sanottuna karmaisevia. Onneksi tällä kertaa löysin aivan mahtavan sämpyläreseptin, ja sämpylöiden kanssa testasimme kirjasta teriyakihampurilaisreseptiä. Toimii.

Kirja ohjeistaa, että 1tl = 5ml, minkä vuoksi laitoin teelusikallisia hieman reilummin kuin ohjeessa.

 


4:lle

450g naudan jauhelihaa
6 suurehkoa kevätsipulia (alkuperäisessä ohjeessa 8 kevätsipulia)
2-4 valkosipulinkynttä
2,5cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1½ tl wasabia (alkuperäisessä reseptissä ½tl wasabia tai raastettua piparjuurta)
n.6tl teriyakikastiketta (alkuperäisessä reseptissä 4tl)
loraus maapähkinäöljyä
2 porkkanaa raastettuna
2½dl paksoita suikaloituna
reilu 1dl kurkkua suikaloituna

4 hampurilaissämpylää

(rapsakaksi paahdettua merilevää viimeistelyyn - en käyttänyt)

Pane jauheliha, kevätsipulit, valkosipuli, inkivääri, wasabi ja teriyaki-kastike monitoimikoneeseen ja jauha sykäyksittäin tasaiseksi seokseksi.

 

Muotoile seoksesta neljä samankokoista pihviä, peitä ja viilennä jääkaapissa puoli tuntia.

Kuumenna paksupohjainen paistinpannu ja kaada siihen loraus maapähkinäöljyä. Kun öljy on kuumaa, laita pihvit pannuun ja paista keskilämmöllä 3-5 minuuttia molemmin puolin tai kunnes pihvit ovat sopivan kypsiä. Pidä lämpiminä.


Laita hieman kasviksia sämpylöiden pohjapuolikkaille ja päälle pihvit (sekä merilevä). Aseta kansipuolikkaat päälle ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...