torstai 7. marraskuuta 2013

TARTARPIHVI

Tartarpihvi on raakaa lihaa - naudan sisäpaistista veitsellä raaputettua (ei missään nimessä lihamyllyllä jauhettua). Lihan on oltava laadukasta ja ehdottoman tuoretta. Tartarpihvin kanssa on yleensä tarjolla suolakurkkua, punajuurta, kapriksia, sipulia ja raaka kananmunan keltuainen. Nämä lisukkeet voi lautasella sotkea lihan sekaan, mutta itse tykkään ottaa haarukkaan lihaa ja sen päälle hippusen jokaista lisuketta.

Tällä kertaa en löytänyt lihatiskistä naudan sisäpaistia, joten päädyin käyttämään naudan ulkofilettä. Hyvää sekin, tärkeintä on lihan laatu ja tuoreus.2:lle

2 pienehköä naudan ulkofileepihviä
1rkl worcestershire-kastiketta
½tl tabascoa
½tl vastarouhittua mustapippuria
1tl suolaa

2 kananmunan keltuaista
1dl suolakurkkua pieninä kuutioina
1dl säilöttyä punajuurta pieninä kuutioina
½dl hienonnettua punasipulia
½dl pieniä kapriksia

Hienonna pihvit hyvin hienoksi "silpuksi" terävällä veitsellä. Mausta liha worcestershire-kastikkeella, tabascolla, pippurilla ja suolalla. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Siirrä heti jääkaappiin ja anna levätä sillä aikaa kun valmistelet lisukkeet.

Muotoile lihasta kahdelle lautaselle pihvit ja asettele sen ympärille tarjolle suolakurkku- ja punajuurikuutioita, hienonnettua sipulia ja kapriksia. Erottele varovasti kananmunista keltuaiset pihvien päälle - voit muotoilla pihviin pienen kuopan, jossa keltuainen pysyy ehjänä ja paikoillaan. Tarjoile rapeaksi paistetun valkosipulileivän kanssa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...