maanantai 17. joulukuuta 2012

KOKO SUVUN SUOSIKKIVOILEIPÄKAKKU

Maku-lehdestä bongattu resepti. Aiemmin resepti on toiminut moitteettomasti ja lopputulos on ollut maittava ja sopivan mieto joka makuun. Nyt kävi kuitenkin niin, että mies oli pihistänyt sekaleivästä muutaman viipaleen ja leipäseos loppui kesken. Koitin paikata tilannetta tekemällä lisää seosta ruisleivästä, mutta enpäs saanutkaan siitä yhtä tasaista pehmeää murua kuin sekaleivästä ja päällimmäinen kerros mureni käsiin. Lehden resepti on mielestäni myös jaoteltu melko sekavasti, joten koitan näpytellä reseptin hieman simppelimpään muotoon.


400g sekaleipäviipaletta
½dl maitoa
75g voita

Täyte
6 kpl liivatelehteä
250g tuorejuustoa (piparjuuri)
2dl ranskankermaa
2dl kuohukermaa
350g saunapalvikinkkua
1½dl hillosipuleita
1dl tuoretta basilikaa
½dl ruohosipulia
1tl pippurisekoitusta
½tl suolaa
1/4tl valkopippuria
1 punainen paprika
3 maustekurkkua

Koristeluun
tuoreyrttejä (esim. kirveliä, lehtipersiljaa, herneenversoja)


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuutioi paprikat ja maustekurkut.

Revi sekaleivästä hieman pienempiä paloja ja hienonna ne monitoimikoneessa karkeaksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se sekä maito leipämurujen sekaan. Kaada muruseos kulhoon.

Pohjusta halkaisijaltaan noin 24cm kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Hienonna kinkku sekä hillosipulit monitoimikoneessa (voit hienontaa ne yhtä aikaa).

Vaahdota kerma valmiiksi. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, kinkkumassa, mausteet sekä hienonnetut yrtit keskenään. Kuumenna puolisen desiä hillosipuleiden lientä. purista ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne hillosipuliliemeen. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja valuta ohuena norona täytteen sekaan koko ajan sekoitellen. Nostele lopuksi sekaan kermavaahto.

Levitä kolmasosa leipämuruista tasaisesti ja melko tiiviisti pohjalle. Levitä päälle puolet täytteestä sekä paprikakuutiot. Peitä kolmannesosalla leipämuruseosta ja painele hieman tiiviimmäksi. Levitä päälle loput täytteestä sekä maustekurkkukuutiot. Päällystä koko komeus vielä lopuilla leipämuruilla ja tiivistä taas hieman.

Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään, ennenkuin irrotat vuoan ja tarjoilet kakun!

6 kommenttia:

  1. Musta tuli tämän blogin fani viimeisen 10 minuutin aikana. Googlasin peuralle lisuketta ja löysin peruna-päärynä-palsternakkapostauksesi. Siitä lähdin tutkimaan vähän tarkemmin - pulled pork, karppithaiburgeri ja vielä voileipäkakku.. Ja ilmeisesti lukematta on vielä paljon! Kiitos!! Ja hyvää, hyvää joulua! Nora

    VastaaPoista
  2. Ihanin kommentti ikinä, kiitos! Herkullista joulua!

    VastaaPoista
  3. Ootko koskaan kokeillu tehdä tästä jonkinmoista kala/lohiversiota?

    Mimmu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En juuri tätä kakkua kalaversiona ole kokeillut, mutta nytpä alkoi tehdä mieli kokeilla :)!

      Poista
  4. Mitä leipää oot käyttänyt tässä yleensä? Siis sekaleipää toki, mutta mitä tarkemmin :)

    VastaaPoista
  5. Tjaaaa.... Varmaan vähän mitä millonkin :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...