Puoloffee-reseptiä ei tarvinnut kauaa etsiä, kun tiesi mistä sellaisen ainakin löytää - Kitisen blogista! Sen verran muuttelin reseptiä, että levitin puolukat suoraan pohjan päälle ja kermavaahdon sekaan laitoin vaniljasokerin sijasta vaniljatangon siemenet ja kukkurallisen teelusikallisen tomusokeria. Käytin myös hieman vähemmän suklaata kinuskiin, koska onnistun yleensä muutenkin jähmettämään kinuskin moottorisahalla paloiteltavaksi. Torttu oli mukavan raikkaan makea päätös riistaillalliselle.
300g suklaa-Digestivejä
100g voita
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa (sokeroitu maitotiiviste)
50g tummaa suklaata
2dl puolukoita
2dl vispikermaa
1 vaniljatangon siemenet
kukkurallinen teelusikallinen (tai maun mukaan) tomusokeria
½dl puolukoita
rouhittua suklaata
Jauha keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille ja anna odotella jääkaapissa. Kaada kondensoitu maito pinnoitettuun kattilaan ja keittele hiljalleen kinuskiksi. Sulata sekaan tumma suklaa. Ota keksipohja jääkaapista ja levitä pohjalle marjat. Kaada päälle hieman jäähtynyt suklaakinuski ja tasoita pinta. Vatkaa tomusokerilla ja vaniljalla maustettu kerma vaahdoksi ja levitä puoloffeen pinnalle. Nosta hyvin suojattuna pariksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Itse tein kuten Kitinen: tein puoloffeen jo edellisenä iltana koristeluja vaille valmiiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti