tiistai 27. joulukuuta 2011

PLAA THAWT PRIAW WAAN, uppopaistettua kalaa hapanimeläkastikkeella


kokonainen siika tai muuta helposti perattavaa vaaleaa kalaa
3½ rkl vehnäjauhoja
ripaus jauhettua valkopippuria
kasviöljyä
1prk ananassiivuja tai kuutioita (säästä mehu)
1½rkl ketsuppia
2½tl kalakastiketta
1rkl sokeria
1½rkl kasviöljyä
3-4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 keskikokoinen sipuli 8 osaan
½ punaista paprikaa leikattuna sopiviksi suupaloiksi
1 pieni kurkku leikattuna sopiviksi suupaloiksi
1 keskikokoinen tomaatti leikattuna 8 lohkoon
muutama korianterin lehti koristeluun

Pese ja perkaa kala jättäen pää paikalleen. Kuivaa kala ja tee 3-4 terävää viiltoa molemmille puolille nahkaan. Hankaa kalan sisukset sekä ulkopuoli ripauksella suolaa. Laita 3rkl jauhoa ja pippurit lautaselle/leikkuulaudalle ja painele kalaa hellästi niihin kunnes se on kauttaaltaan peittynyt jauholla. Ravistele ylimääräiset jauhot pois.

Kuumenna 10cm öljyä suuressa wokkipannussa tai kattilassa, johon kala mahtuu kokonaan. Pudota ieni pala leipää öljyyn - mikäli se alkaa heti pihistä, öljy on valmis. Laske lämpö keskilämmölle ja liu'uta kala varovasti öljyyn. Uppopaista kala vain yhdeltä puolelta (mutta varmista että koko kala on öljyn peitossa) n.15-20min tai kunnes kala on kypsä ja vaaleanruskea. Jos paistat kalan hyvin ruskeaksi, se on liian kuivaa. Kuivaa kala talouspaperin päällä ennenkuin asetat sen kuumalle lautaselle. Pidä lämpimänä.

Sekoita sillä välin ananasmehu (n.6rkl), jäljellä oleva jauho, ketsuppi, kalakastike ja sokeri tasaiseksi pienellä kastikepannulla. Lämmitä 1½rkl puhdasta öljyä wokkipannussa, pikapaista valkosipuli keskilämmöllä minuutin ajan tai kunnes se on hennon vaaleanruskeaa. Lisää sipuli sekä paprika ja pikapaista muutama minuutti. Lisää ananas kuutioina, kurkku, tomaatti sekä ananasmehusekoitus. Pikapaista yhdessä vielä muutama minuutti. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

Kaada lämpimän kalan päälle ja koristele muutamalla korianterin lehdellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...