maanantai 3. lokakuuta 2011

LIHAPULLAT KANTARELLIMUHENNOKSELLA, PALSTERNAKKA-PORKKANA-PERUNAPYREETÄ JA YRTTIÖLJYÄ

Valmistin siikafileiden ja kukkakaalipyreen kanssa yrttiöljyä ja innostuin siitä niin, että kokeilin sitä lihapullien ja juurespyreenkin piristäjäksi. Toimii!



3:lle, valmistusaika n.50min.

3/4dl Lindahlsin Turkkilaista luomujogurttia
2rkl ruiskorppujauhoja
1 luomumuna
400g luomunaudan jauhelihaa
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
parin rosmariininoksan riivityt lehdet
suolaa
mustapippuria
muutama rouhaus Santa Maria Forest Blend -mausteseosta

½l kantarelleja
muutama siivu pekonia
1 punasipuli
voita, oliiviöljyä
2dl luomukermaa
1rkl kantarellifondia
1rkl vehnäjauhoja
½rkl kirveliä
suolaa
1/4tl valkopippuria jauheena

parin rosmariinin oksan riivityt lehdet
kourallinen basilikaa
kourallinen minttua
hyppysellinen sormisuolaa
muutama rouhaus mustapippuria
1tl sokeria
ekstraneitsytoliiviöljyä
1rkl sitruunan mehua

3 palsternakkaa
2 perunaa
1 porkkana
suolaa
voita

Sekoita korppujauhot jogurtin sekaan ja anna turvota hetki. Silppua sillä aikaa sipuli ja hienonna valkosipulin kynsi, kuumenna pannussa oliiviöljy ja kuullota siinä sipuleita hetki, lisää sitten hienonnettu rosmariini ja kääntele vielä hetki. Lisää seos ja jauheliha jogurttiseokseen, mausta makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla sekä muutamalla rouhauksella Forest blend -mausteseosta. Lisää kananmuna ja vaivaa ainekset tasaiseksi massaksi. Pyörittele lihapulliksi uunivuokaan. Paista 200 asteessa uunissa n.15min tai kunnes ovat kypsiä ja saaneet mukavasti väriä pintaan.

Kuori palsternakat, perunat ja porkkana, kuutioi ja keitä juureskuutioita reilussa vedessä kattilassa kunnes ne ovat erittäin pehmeitä. Valuta siivilässä, heitä kulhoon reilun voiköntin kanssa, lisää makusi mukaan suolaa ja soseuta sauvasekoittimella nopeasti tasaiseksi.

Juureskuutioiden kiehuessa valmista yrttiöljy hieromalla silputut yrtit sokerin, suolan ja mustapippurin kanssa morttelissa murskaksi, lisää hieman öljyä saadaksesi tasaisen seoksen, lisää sitruunamehu sekä öljyä kunnes koostumus on sopiva.

Valmista myös kantarellimuhennos: Silppua sipuli ja kuullota sitä hetki kuumassa voi-öljyseoksessa pannulla. Lisää pekoni ja ruskista hetki. Lisää puhdistetut ja hieman hienonnetut sienet, pyörittele pannulla hetki. Lisää suola, valkopippuri ja fondi, sekoita ja lisää kerma. Kiehuttele hetki ja ripottele joukkoon jauhot. Lisää lopuksi kirveli ja anna muhia sillä aikaa kun valmistat loppuun juurespyreen.

Tarjoile lihapullat juurespyreen ja kantarellimuhennoksen kanssa ja tiputtele lautaselle muutamia lusikallisia ihanaa yrttiöljyä. Tarjoile lisäksi vaikkapa keitettyjä papuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...