torstai 13. lokakuuta 2011

KASVIS-VUOHENJUUSTOLASAGNE

Kasvisruuat ovat minulle varsinainen haaste. Kasvisten maustaminen herkulliseksi on mielestäni vaikeampaa kuin liharuokien - yrtit kyllä sopivat kasvisruokiin, mutta miten saada vegeruokaan makua niin ettei kaikki maistu samalle tai kasvisten maku tyystin peity tai toisaalta jää kovin valjuksi? Päätin kokeilla kasvslasagnea, koska hyvä lasagne on maukasta, oli välissä melkein mitä vain...


pasta:
2 luomumunaa
200g jauhoja (durum+vehnä)

kasviskastike:
½ munakoisoa
½ kesäkurpitsaa
1 punainen paprika
oliiviöljyä
1rkl kuivattua timjamia
suolaa, mustapippuria

2 punasipulia
3 valkosipulin kynttä
1tlk luomutomaattimurskaa
kourallinen tuoretta basilikaa
kourallinen tuoretta oreganoa
1rkl kuivattuja mintunlehtiä
n.1tl sokeria
ripaus chiliä
suolaa, mustapippuria
3rkl kasvisfondia
oliiviöljyä
nokare voita

vuohenjuustokastike:
nokare voita
2rkl jauhoja
7dl luomu kevytmaitoa
200g President Rondelé tuorevuohenjuustoa
100g President petits Chevre doux vuohen tuorejuustoa
suolaa

2 isoa kourallista juustoraastetta
2 tomaattia
muutama salvianlehti

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Kuutioi kesäkurpitsa, munakoiso ja paprika. Levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille, lorottele päälle oliiviöljyä, rouhi myllystä suolaa ja mustapippuria, ripottele myös timjami ja paista uunissa n.10-15min kunnes kasvikset alkavat saada väriä.

Valmista sillä aikaa pastataikina vaivaamalla munat ja jauhot sitkaaksi taikinaksi. Veivaa pastakoneella taikinasta ohuita levyjä ja jätä ne roikkumaan niin etteivät ne tartu mihinkään (esim. pöytään, toisiin levyihin).

Sulata kattilassa voi ja lisää sekaan jauhot. Lisää maitoa pikkuhiljaa ja sekota voimakkaasti, keittele kunnes sakenee sopivaksi. Mausta suolalla ja sulata joukkoon tuorejuustot. Siirrä sivuun odottelemaan.

Kuumenna kasarissa öljy ja voi, kuullota silputtua sipulia hetki ja lisää sitten valkosipuli ja paistele hetki. Lisää kasvikset uunista ja mausta suolalla, mustapippurilla, chilillä ja fondilla. Lisää tomaattimurska, sokeri ja kuiva- sekä silputut tuoreyrtit. Keittele hetki.
Leikkaa pastalevyt uunivuokaan sopiviksi ja kokoa lasagne (pohjalle vuohenjuustokastiketta, sitten pastalevyjä, kasviskastiketta, juustokastiketta, pastalevyjä, kasviskastiketta... viimeiseksi pastakerros ja hieman juustokastiketta kostukkeeksi), jota riittää vuoan koosta riippuen n. 5 kerrokseksi. Ripottele päälle juustoraaste ja asettele muutama tomaattsiivu ja salvianlehtiä pinnalle.
Paista uunissa 45-50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...