maanantai 10. lokakuuta 2011

CHOO CHEE PLA, kalaa punaisessa curryssa

Resepti on kirjasta Spice Cuisine Thailand, jonka saimme ensimmäiseltä kokkauskurssiltamme Hua Hinin Sofitel Centralista. Ohje on todella helppo ja lopputulos oli maukas.



4:lle
600g kalaa fileenä (käytin kuhaa)
3rkl punaista currytahnaa
2rkl öljyä
500g kookosmaitoa
1rkl kalakastiketta
1rkl palmusokeria
pari kaffirlimetinlehteä hienoksi suikaloituna
pari isoa punaista chiliä hienoksi suikaloituna
kourallinen thaibasilikan lehtiä
(vihreitä pippuriterttuja)

Kuumenna öljy wokissa ja paista siinä currytahnaa noin minuutin ajan. Kaada sekaan kookosmaitoa pikkuhiljaa niin että currytahna sekoittuu kookosmaitoon tasaisesti ja seoksesta tulee tuoksuvaa ja se pysyy kuplivana. Lisää paloitellut kalafileet, mausta kalakastikkeella ja palmusokerilla. Kala kypsyy nopeasti - älä ylikypsennä sitä!

Järjestele kalafileet tarjoiluastialle, kaada päälle currykastike ja koristele lopuksi suikaloiduilla kaffirlimen lehdillä, chilillä, thaibasilikalla sekä vihreillä pippureilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...