torstai 28. helmikuuta 2019

LENTÄVÄLLÄ MATOLLA ILLALLISELLE - MATKA LÄHI-IDÄN MAKUMAAILMAAN




Glorian Ruoka & Viini lehden numerossa 7/2018 oli mahtava kattaus lähi-idän herkkuja. Itselleni nämä maut ovat vieraampia, mutta lehden innoittamana kokkailtuamme ja mauista innostuneina toivotimme ne tervetulleiksi jatkossakin keittiöömme.



Kikherneet jogurttikastikkeessa, eli fatteh

1tlk (n.230 g) kikherneitä suolaliemessä
½ dl auringonkukansiemeniä
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 dl turkkilaista jogurttia
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl paprikajauhetta
1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä.

Paahda auringonkukansiemenet kevyesti kuivassa pannussa, 1 minuutti koko ajan sekoittaen riittää.

Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipulia öljyssä pienessä kattilassa 2 minuuttia. Lisää jogurtti, suola, pippuri ja kikherneet. Kuumenna ja anna pulpahtaa. Siirrä pois liedeltä. 

Siirrä fatteh tarjoiluastiaan, koristele auringonkukansiemenillä, paprikajauheella ja persiljalla.



Punajuurimuhammara

4 punajuurta
4 viipaletta paahtoleipää
1 dl oliiviöljyä
100 g saksanpähkinöitä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 tl juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
1 tl paprikajauhetta
½ tl chilihiutaleita
2 rkl sitruunamehua
2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
1½ tl sokeria
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kokonaiset kuorimattomat punajuuret leivinpaperille pellille ja kypsennä uunissa pehmeiksi, noin tunti. Anna jäähtyä.

Paahda leivät. Paloittele ne kulhoon ja kaada oliiviöljy päälle. Jätä pehmenemään.

Paahda pähkinöitä kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen pari minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. 

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Kuullota sipulia miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää valkosipuli, juustokumina, korianteri, paprikajauhe ja chili. Kääntele 2 minuuttia. 

Kuori ja paloittele jäähtyneet punajuuret. Lisää kattilaan. Lisää myös leipä öljyineen, pähkinät, sitruunamehu, balsamiviinietikka, sokeri, suola ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella. Alenna lämpö miedoksi ja anna hautua noin 25 minuuttia. Soseuta seos sauvasekoittimella ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.




Libanonilainen perunasalaatti

1 kg perunoita
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
½ kurkku
1 ruukku lehtipersiljaa
2 valkosipulinkynttä
½ dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1 rkl sumakkia

Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä ne kypsiksi, noin 20 minuuttia.

Leikkaa paprikat ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna lehtipersilja. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota paprikoita öljyssä kattilassa 2 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kääntele 2 minuuttia. Siirrä pois liedeltä. 

Kuori keitetyt perunat. Lisää ne paprikaseokseen. Muhentele perunoita siletä täältä perunanuijalla, joukkoon saa jäädä paloja. Lisää kurkku, lehtipersilja, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään 1 tunti.

Siirrä salaatti tarjoiluastiaan ja ripottele päälle sumakki (itse käytin hienoksi raastettua sitruunankuorta).



Tomaatti-jogurttikana

600g broilerin paistileikkeitä
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl chilihiutaleita
1tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl mustapippuria myllystä
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl sitruunamehua
2 rkl ketsuppia
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl suolaa

Kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita valkosipuli öljyyn ja lisää mausteet. Lisää jogurtti, sitruunamehu, ketsuppi ja tomaattipyre. Sekoita tasaiseksi.

Laita broilerit kannelliseen astiaan tai vahvaan muovipussiin. Lisää marinadi, sulje pussi ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Siirrä broilerit marinadista leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Ripottele suola pinnalle ja anna vetäytyä vähintään 5 minuuttia. Tarjoile lämpimänä leivän, salaattien ja tahnojen kanssa.



Mausteinen mantelikaritsa

1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
600g karitsanjauhelihaa
2rkl oliiviöljyä
1 dl rusinoita
1 dl kuorittuja manteleita
1½ tl juustokuminaa
1½ tl korianteria
1 tl kanelia
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
1½ tl suolaa
1 ruukku lehtipersiljaa


Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Poista tomaateista kanta ja pilko tomaatit. Ruskista jauheliha kuumassa pannussa. Lisää öljy ja sipuli. Alenna lämpöä ja paista 5 minuuttia. Lisää valkosipuli, tomaatit, rusinat, mantelit ja mausteet tuoretta lehtipersiljaa lukuunottamatta. Anna hautua pannussa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 15 minuuttia.

Hienonna lehtipersilja ja sekoita joukkoon. Tarjoa karitsapaistos lämpimänä leivän, salaattien ja tahnojen kanssa.
  


Manakesh zaatar -leivät (6kpl)

2½ dl vettä
1 dl maitoa
8 dl vehnäjauhoja
1½ tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä

lisäksi
2rkl vaaleita seesaminsiemeniä
2 rkl sumakkia
1 rklkuivattua timjamia
1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä

Yhdistä vesi ja maito ja lämmitä seos reilusti kädenlämpöiseksi.

Mittaa noin puolet vehnäjauhoista toiseen kulhoon. Sekoita hiiva, sokeri ja suola jauhoihin. Lisää jauhoseos nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja oliiviöljy. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Kohota leivinliinan alla 1 tunti.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jaa taikina jauhotetulla alustalla kuuteen palaan. Kauli palat ohuiksi ympyröiksi. 

Yhdistä seesaminsiemenet, sumakki, timjami ja suola kulhossa. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Hiero seos tasaisesti leiville. 

Jaa leivät leivinpapereilla vuoratuille pelleille. Paista kutakin pellillistä uunin alatasossa 10-15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä tai jäähtyneinä.




maanantai 18. helmikuuta 2019

RAMENKEITTO

Ramenbuumi tulee, oletko valmis?!

Suomalaiset ovat ehkä vihdoinkin alkaneet ymmärtää, että nuudelit eivät ole pelkästään niitä annospakkauksia, joiden mukana tulee pikkupussi maustekastiketta ja makujauhetta. Hurraa! Kaupasta löytyy nykyään hyllytolkulla erilaisia nuudeleita. Tähän keittoon voi toki käyttää kuivia ramennuudeleita tai pakattuja tuorenuudeleita, mutta itse innostuin kokeilemaan ensimmäistä kertaa nuudeleiden tekemistä alusta asti. Glorian Ruoka & Viini -lehden numerossa 1/2019 oli vakuuttavan oloinen resepti. facebookin ruokaryhmissä hämmästeltiin reseptin monimutkaisuutta: Miksi taikina pitää vaivata jaloin polkemalla? Tarvitseeko taikinaan todellakin paahdettua soodaa? En uskaltanut poiketa reseptistä ja yritin löytää perusteita soodan käytölle. Aasiassa taikinaan käytetään kansuita, joka tekee nuudeleista kimmoisia. Kansuinpuutteessa sen voi korvata paahdetulla soodalla. Sen verran kuitenkin lipsuin reseptiikasta, että nuudelien valmistamiseen käytin pastakonetta. Lopputulos oli onnistunut ja keitto maukasta.



4 annosta
½ dl ruokasoodaa

ramennuudelit
2½ dl vettä
2 tl paahdettua ruokasoodaa
5 dl vehnäjauhoja

liemi
3 cm inkivääriä
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
100 g siitakesieniä
1 rkl auringonkukkaöljyä
1 l vettä
2 lihaliemikuutiota (tai muutama ruokalusikallinen härkäfondia)
1 rkl soijakastiketta
1 rkl miriniä

lisäksi
4 kananmunaa
200 g savustettua ylikypsää possunkylkeä
1 nippu kevätsipulia
1 ruukku korianteria
1 levy norimerilevää
4 tl tummaa seesamiöljyä
2 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna

Levitä sooda foliolle pellille ja paahda 120-asteisessa uunissa 1 tunti. Jäähdytä. Sekoita vesi ja 2 tl paahdettua soodaa kulhossa, säästä loppu sooda seuraavaan kertaan. Lisää jauhot ja vaivaa koneella tai käsin 5 minuuttia. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi. Jauhota taikinan pinta ja sulje se vahvaan muovipussiin. Vaivaa taikinaa pussin läpi jaloilla polkien 5 minuuttia. Kauli taikina jauhojen avulla ohueksi levyksi. Jauhota pinta ja kääri taikina rullalle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. 

Kuori inkivääri, sipuli ja valkosipulit. Suikaloi ne ja sienet. Kuullota öljyssä kattilassa 10 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutiot tai fondi. Leikkaa possunkyljestä mahdollinen nahka ja laita se liemeen makua antamaan. Hauduta 10 minuuttia. Siivilöi liemi. Mausta soijakastikkeella ja mirinillä. Keitä kananmunat koviksi (7 minuuttia). Viilennä kylmässä vedessä. Keitä nuudeleita vedessä noin 2 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Leikkaa possunkylki ohuiksi viipaleiksi. Paahda ne pannulla nopeasti rapeiksi. 


Leikkaa kevätsipulit renkaiksi ja silppua korianteri. Kuori ja halkaise munat. Jaa nuudelit kulhoihin.


Kaada kuuma liemi päälle.


Lisää possu, munat, sipulit ja korianteri. Viimeistele annokset murretulla merilevällä, seesamiöljyllä ja siemenillä.


maanantai 11. helmikuuta 2019

TÄYTELÄISTÄ, SINAPPISTA KANA-MUSTAKAALIKASTIKETTA PASTALLE


1 pkt pekonia
1 pkt broilerin paistileikkeitä paloina
3 rkl kanafondia
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
hieman suolaa, mustapippuria 
1 pss mustakaalia
1 pikkuprk smetanaa
3 rkl dijonsinappia
2 rkl täysjyväsinappia
1 kourallinen pecorinoraastetta

Paloittele pekoni ja broileri. Revi mustakaaleista paksut lehtiruodit pois ja siivuta lehdet. 


Paista pekoni omassa rasvassaan ja tarvittaessa tilkassa öljyä pannulla. Lisää joukkoon broileri sekä hienonnettu valkosipuli ja kääntele pannulla pari minuuttia. Lisää fondi ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Lisää pannulle mustakaali ja kääntele kunnes kaali hieman pehmenee ja kutistuu kasaan. 


Lisää smetana ja sinapit, anna hautua kunnes mustakaali on pehmeää. Lisää pecorinoraaste ja anna sen sulaa kastikkeeseen. Tarjoile spaghetin kanssa ja rouhi pinnalle vielä mustapippuria myllystä.




maanantai 28. tammikuuta 2019

VEGE PAD THAI


1 pkt So Fine -tofukuutioita (thaimaustettuja)
Öljyä
2 kerää munanuudeleita, keitettynä ja valutettuna
2 kananmunaa
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 kevätsipulin varsi siivutettuna
Pari kourallista mung -pavun ituja
1 iso punainen chili
2 sitruunalohkoa
Tuoretta korianteria

1/2 dl asian fond green & fresh
1-2 rkl thaimaalaista chilitahnaa tai korealaista gochujang -tahnaa
1 rkl tamarinditahnaa
1 tl soijakastiketta

Paista tofukuutiot öljyssä pinnaltaan hieman rapeiksi ja kullanruskeiksi. Siirrä sivuun.

Lisää wokkipannuun öljyä ja kuumenna se. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita voimakkaasti niin, että munasta tulee pientä silppua. Lisää joukkoon valutetut, kypsät nuudelit ja jatka wokkaamista. Lisää hienonnettu valkosipuli sekä kastikkeen ainekset ja sekoita hyvin. Kääntele parin minuutin ajan, lisää sitten vielä chilit, kevätsipuli ja idut. Sekoittele noin minuutin ajan. Annostele lautasille, ripottele päälle korianteria ja tarjoile sitruunasiivun kanssa. Pad thain päälle viimehetkellä puristettu sitruuna antaa ruualle ihan oman raikkaan potkunsa!

maanantai 21. tammikuuta 2019

TAIVAALLISEN MAUKAS OLON LOHIKEITTO TILLIÖLJYLLÄ (Jaana Reenin ohjeella)

Sunnuntailounaaksi vähän parempaa lohisoppaa.

Ottaen huomioon, että tämä resepti on ravintola Olon kokin, Jaana Reenin käsialaa, osasin ainesten ja valmistustavan perusteella odottaa tavallista maukkaampaa kalakeittoa. Sellaista, jossa maut ovat täyteläisiä, mutta puhtaita. Keitto oli kuitenkin parempaa kuin osasin odottaakaan. 

Myönnän pyöritelleeni silmiäni, kun punnitsin voita kattilaan. Sata grammaa voita... HUH! Mutta juuri tämä oli ilmeisesti keiton juju: voilla kyllästetyssä liemessä perunat ja porkkanat kypsyivät täydellisen makuisiksi ja keitto oli herkullista ilman hurjia määriä erilaisia mausteita, fondeja tai muita erikoisuuksia ja jippoja valmistuksessa. Lisäksi kannatti noudattaa ohjeen keittoaikoja: perunat ja porkkanat olivat juuri täydellisen kypsiä. Roima loraus sitruunan mehua täydensi makuelämyksen: liemi oli aivan taivaallisen ihanaa! 


 450 g lohta
 12 siikli-perunaa (itse käytin saman verran pieniä Jazzy -herkkuperunoita)
 3 porkkanaa
 3 salottisipulia
 1 iso valkosipulin kynsi
 100 g voita
 2 dl valkoviiniä
 8 dl vettä
 3 laakerinlehteä
 ½ tl mustapippuria rouhittuna
 3 dl kermaa
 1 sitruuna
 1½ tl suolaa

lisäksi:
 tilliä tai tilliöljyä

tilliöljy:
 1 dl tilliä
 1 dl öljyä

Leikkaa lohi 4 cm:n kuutioiksi. Harjaa perunat ja leikkaa niistä pienet puoliksi, isot neljäksi lohkoksi. Siirrä palat kylmään veteen. Kuori ja leikkaa porkkanat samankokoisiksi kuin perunat. Kuori ja viipaloi sipuli ohueksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.

Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa 5 minuuttia. Lisää valkoviini ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes puolet nesteestä on haihtunut.


Lisää vesi, laakerinlehdet ja pippuri ja kiehauta. Lisää perunat ja porkkanat ja keitä lähes kypsiksi, noin 15 minuuttia.
Lisää kerma ja kiehauta. Lisää lohikuutiot ja keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää suola ja purista sitruunan mehu joukkoon.

Valmista tilliöljy. Ryöppää tillit nopeasti kiehussa vedessä. Pyöräytä se ja 1 dl öljyä tehosekoittimessa ja siivilöi. Viimeistele keitto tillillä tai tilliöljyllä.


maanantai 14. tammikuuta 2019

KARITSANKYLJYKSET, AJVAR-KASTIKE JA RAS EL HANOUT -PORKKANAT


Kun suunnittelimme viikonlopun ruokia ja bongasin tämän reseptin Soppa 365 -sivuilta, aavistin että ruuasta tulee herkullista. Mutta en olisi silti uskonut, mikä makujen sinfonia meitä odotti.

Ihastuimme mausteisen paprikaiseen ajvar-kastikkeeseen Kroatiassa, missä sitä nautittiin cevapcicin eli yleensä kuohkean pitaleivän sisällä nautittujen prinssinakin kokoisten jauhelihapötköjen kanssa. Olemme etsineet sopivaa ajvar-reseptiä jo pitkään ja tämän kastikkeen paahteiset maut osuivat kyllä yksiin kroatianmuistojeni kanssa.

Suussasulavan murea karitsa, maukas ajvar ja juuri sopivan kypsyiset, ras el hanout -seoksella maustetussa voissa uineet porkkanat täydensivät toisiaan loistavasti ja ehdin jo ennustella, että tämän parempaa reseptiä on turha tänä vuonna etsiäkään.



 1,2 kg karitsankyljyksiä
 1 tl merisuolaa myllystä

pankokuorrutus:
 ½ yksikyntinen valkosipuli
 1 rkl (luomu)sitruunan kuorta
 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
 1 ½ dl panko-leipämuruja (tai vaaleaa kuivaa leipää murusina)

Tee ensin ajvar-kastike ohjeen mukaan. Ota kyljykset vähintään puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Hiero kyljysten pintaan suolaa ja pippuria.


Tee rapea pankokuorrutus. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan kuori ja hienonna persilja. Sekoita ainekset pankomurujen kanssa.


Sipaise kyljyksille öljyä ja paahda niitä 2 minuuttia grillissä molemmilta puolilta, jolloin liha on puolikypsää. Jos haluat kypsiä kyljyksiä, grillaa 3–4 minuuttia molemmin puolin. Pyöräytä kypsät kyljykset leipämuruseoksessa. Anna kyljysten vetäytyä 5 minuuttia ennen kuin tarjoat ne.

VINKKI! Jos et löydä japanilaisia panko-korppujauhoja, raasta kuivasta maalaisleivästä isorakeista, ilmavaa korppujauhoa.


AJVAR-KASTIKE

 4 punaista suippopaprikaa
  pieni munakoiso
 2 kokonaista yksikyntistä valkosipulia
 2 rkl oliiviöljyä
 2 tl sokeria
 2 tl sormisuolaa
 ½ tl mustapippuria myllystä
 ripaus kuivattua chiliä (esim. pari kuivattua pikkuchiliä morttelissa hienonnettuna)

Paahda paprikat, munakoiso ja valkosipulit nopeasti kuumassa grillissä, kunnes ne tummuvat.
Jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä, jos kasvikset uhkaavat tummua liiaksi. Valkosipulille riittää noin 8 minuutin kypsennys, paprikat ja munakoisot kypsyvät noin 20 minuutissa. Kääntele kasviksia ahkerasti.

Laita paprikat hetkeksi muovipussiin. Halkaise munakoiso ja kaavi sisus kulhoon. Purista valkosipulit kuorestaan ja lisää ne kulhoon. Kuori paprikat, poista kannat ja lisää myös ne kulhoon. 


Soseuta ainekset sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on tanakan juoksevaa. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Jos haluat kastikkeeseen potkua, lisää hieman rouhittua chiliä.


VINKKI! Me paahdoimme kasvikset uunissa. Se tapahtuu näin: lämmitä uuni 225-asteiseksi. Paahda valkosipulia 10 minuuttia, paprikoita ja munakoisoa 25 minuuttia. Kääntele kasviksia muutaman kerran.


RAS EL HANOUT -PORKKANAT

 500 g pikkuporkkanoita
 1 dl appelsiinimehua
 ½ dl fariinisokeria
 1 rkl voita
 2 tl ras el hanout-mausteseosta
 1 prk (290 g) keitettyjä, säilöttyjä kikherneitä
 3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
 2 rkl oliiviöljyä
 ½ tl sormisuolaa
 mustapippuria myllystä


Kuori porkkanat tai raaputa ne puhtaiksi. Mittaa mehu, sokeri, voi ja ras el hanout kattilaan. Kiehauta ja anna porista 5 minuuttia tai kunnes kastike sakenee hieman.
Valuta kikherneet ja hienonna lehtipersilja.


Sipaise porkkanoille öljyä. Grillaa (tai paista pannulla kuten itse tein) porkkanat napakan kypsiksi, noin 2–4 minuuttia. Paistoaika riippuu porkkanoiden paksuudesta. Lisää porkkanat ras el hanout-kastikkeeseen. Lisää kikherneet ja lehtipersilja. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.


LINKKI reseptin alkuperäiseen osoitteeseen.


maanantai 7. tammikuuta 2019

BROILERI-KAALIPANNU (Sara La Fountainin ohjeella)



Välillä viikonloppuruokien keksiminen on hankalaa. Suosikkiruokia tulee tehtyä ehkä turhankin usein ja reseptikirjojen sekä -lehtien loputon selailu uusien reseptien toivossa tympii. Viime viikolla napautimme auki Soppa 365 -sivuston reseptihaun ja etsimme sieltä yhden liharuuan, yhden broileriruuan, yhden keiton, yhden salaatin ja yhden jauheliharuuan viikonlopuksi. Koko perheen yhteinen viikonloppu olikin yhtä uusien reseptien ja herkullisten ruokien tykitystä. Sattumalta kaikki valitsemamme ruuat olivat nopeita ja helppoja valmistaa ja yhtä poikkeusta lukuunottamatta todella herkullisia.

Tämän simppelin reseptin kruunasi maukas punasipulivinegretti - älä siis missään nimessä jätä kastiketta tekemättä! Rintafileiden sijasta käytimme paistileikkeitä, koska ne ovat paljon maukkaampia.


SARA LA FOUNTAININ BROILERI-KAALIPANNU

 4 broilerin rintafileetä (me käytimme paistileikkeitä)
 1 tl suolaa
 ½ tl mustapippuria
 2 rkl oliiviöljyä

paahdetut kaalit:
 300 g ruusukaalia
 500 g parsakaalia
 2 valkosipulinkynttä
 ½ sitruunan kuori
 1 tl suolaa
 ½ dl oliiviöljyä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista ruusukaaleista kannat ja tarvittaessa uloimmat lehdet. Halkaise kaalit. Paloittele parsakaali. Laita kaalit uunivuokaan.

Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se valkosipulin ja suolan kanssa öljyyn. Kaada öljyseos kaaleille. Kypsennä uunissa 10 minuuttia.

Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Ruskista fileet paistinpannussa öljyssä. Ota kaalit uunista ja kääntele. Nosta broilerit kaalien päälle ja jatka paistamista 10–15 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.


Tee punasipulivinegretti (ks. ohje alempana) ja pirskota se lopuksi ruuan päälle. 


PUNASIPULIVINEGRETTI

 1 pieni punasipuli
 1 punainen chili
 1 rkl rypsiöljyä paistamiseen
 ½ dl sherryviinietikkaa
 1 rkl hunajaa
 1 tl dijoninsinappia
 ½ tl suolaa
 1/4 tl mustapippuria
 3/4 dl rypsiöljyä

Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi chili siemenineen. Kuullota sipuli paistinpannussa öljyssä pehmeäksi. Lisää chili ja paista 1 minuutti.

Yhdistä kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta kulhossa. Valuta öljy joukkoon koko ajan sekoittaen.


LINKKI alkuperäiseen osoitteeseen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...