Marinoidut tai pikkelöidyt munat ovat hauskaa pikkupurtavaa. Nämä meikäläisen mahtavat munat saivat liemensä Saransh Goilan butter chicken -reseptin pikkelöidyistä sipuleista. Liemen mausteisuus on munien koko juju: hieman etikkaiset, aavistuksen makeat ja itämaisittain mausteiset munat sopivat makumaailmaltaan täydellisesti vaikkapa anjoviksen kanssa tai tasapainottamaan kylmäsavu- tai graavilohen suolaisuutta leivän päällä. Punajuuren värjäämät munat tuovat väriä ja makua salaatteihin sekä leivän päälle.
Pikkelöidyt munat säilyvät kuulemma etikan määrästä riippuen jopa vuoden liemessään. Mene ja tiedä, nämä omat versioni ainakin ovat säilyneet muuten hyvin kuukauden ajan, mutta ne on parissa viikossa syöty melkein loppuun.
12 kananmunaa
250 g valkoviinietikkaa
1 dl vettä
8 kokonaista neilikkaa
3 tähtianista
1 kanelitanko
2 kuivattua laakerinlehteä
12-15 mustapippuria
1 punajuuri (150g) kuorittuna ja pilkottuna
220 g tomusokeria
100 g salottisipuleita kuorittuna ja neljään osaan pilkottuna
1dl soijakastiketta
1 dl sherryviinietikkaa
Keitä kananmunia 5 minuuttia ja jäähdytä jäävedessä. Kuori munat ja laita sopivaan, puhtaaseen säilytyspurkkiin.
Yhdistä viinietikka ja vesi pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kaikki mausteet (tomusokeria, sherryviinietikkaa ja soijaa lukuun ottamatta), sekä punajuuri. Pienennä lämpöä ja anna muhia 15 minuuttia. Valuta pikkeliliemi puhtaaseen kastikekattilaan. Lisää tomusokeri.
Kuumenna korkealla lämmöllä kiehuvaksi. Varmista, että sokeri liukenee. Lisää salottisipulit, ota pois lämmöltä ja anna pikkelöityä vähintään puoli tuntia. Kääntele sipuleita kymmenen minuutin välein, jotta ne pikkelöityvät tasaisesti. Ota sipulit talteen ja tarkoile ne vaikka intialaisen ruuan, kuten butter chickenin kanssa. Siivilöi liemi ja lisää sen joukkoon vielä sherryviinietikkaekä soijakastike ja liemi munien sekaan. Anna maustua vähintään kuusi tuntia, mielellään parikin päivää ennen maistamista. Kääntele purkkia välillä maustumisen aikana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti