maanantai 29. lokakuuta 2018

ELMERIN CURRYKANA

Igorin kana ei meikäläiseen oikein iskennyt, mutta ajatus mehevästä, helposta ja maukkaasta kanavuoasta kyllä kiehtoi. Päätin siis saada aikaiseksi jotain samantyyppistä, mutta vääntää makuvolyymin kaakkoon.

Hmmm... miten olisi currymauste? Kanan lisäksi curry sopii ainakin kananmunan ja kukkakaalin kanssa. Lisää makua saisi savupaprikalla ja chilillä, syntistä mehevyyttä kermalla. Koska käytän ruuanlaitossa kaurakermaa, jossa on yhtä paljon makua mutta puolet vähemmän kaloreita kuin kuohukermassa, lisäsin surutta syntisyyttä vielä cheddarilla. Kauhukseni pikkukaupasta ei löytynyt mitään cheddaria (niitä sulatejuustokumiplätkyjä ei lasketa), joten ostin cheddardippijauhetta. Yllätyksekseni se toimi kermaan sekoitettuna loistavasti.

Annoksen ulkonäkö ei hivele silmää, mutta makunystyröitä ruoka kyllä kutkutteli.


kastike:
1dl paksua turkkilaista jogurttia (Salakis)
2½dl kaurakermaa (Oatly)
1tl tulista savupaprikaa
3tl curryjauhetta
1pss cheddardippijauhetta
1tl suolaa

500g broilerin paistileikettä suupaloiksi pilkottuna
4 punaista chiliä pitkittäin puolitettuna 
1 pieni kukkakaali
1 punainen paprika paloiteltuna
mustapippuria
3 kananmunaa keitettynä ja kuorittuna
parmesaania raastettuna

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Kuumenna uuninkestävässä pannussa öljyä ja lisää 2tl curryjauhetta. Sekoita ja anna hetki tiristä. 


Paista tässä öljyssä broilerpalat nopeasti pinnat ruskistaen. Lisää pannulle chilit, paprika ja paloiksi napsuteltu kukkakaali. Mausta vielä muutamalla rouhauksella mustapippuria. 



Sekoittele, niin että kukkakaalit ovat keltaisia. Vähennä lämpöä ja kaada joukkoon noin puolet kastikkeesta ja asettele 3 keitettyä kananmunaa neljään osaan lohkottuina koko komeuden päälle. 


Kaada päälle loput kastikkeesta ja ripottele pinnalle lopuksi vielä muutama kourallinen hyvää parmesaania.


Paista 200 asteisessa uunissa 45 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...