perjantai 28. syyskuuta 2018

TÄYDELLINEN PUNAVIINIKASTIKE

Kiiltävä, täyteläinen ja maukas punaviinikastike on ehdottomasti lempparikastikkeeni lihan kanssa.


2 suurehkoa salottisipulia ronskisti silputtuna
1rkl maustepippureita
muutama timjamin oksa
1 valkosipulin kynsi
1 laakerinlehti
1dl portviiniä
2dl punaviiniä
5dl vettä + 2rkl vasikka- tai riistafondia
2dl demiglacea
30g voita kuutioina

Kuumenna kattilassa voita ja lisää kattilaan salottisipulisiivut, maustepippurit,
kokonaiset timjamin oksat, hieman rikki murjottu valkosipulin kynsi, laakerinlehti ja ripaus suolaa. Kääntele kunnes salottisipuli saa väriä. 

Lisää portviini ja punaviini. Keitä kokoon kunnes nestettä on jäljellä noin kaksi kolmasosaa. Lisää sitten kuumaan veteen sekoitettu fondi sekä demiglace. Keittele taas kasaan, kunnes koostumus on sopivaa - ei vetistä, muttei liian paksua. Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja kuumenna uudelleen. Sulata sekaan voikuutiot ja tarjoile lihan kanssa. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...