... eli leikkisästi sisko(nmakkara) -tom yam.
En mielelläni "pelleile" thaimaalaisilla ruuilla. Pad thai on pad thai eikä mikä tahansa nuudeliwokki, tom kha kai on tom kha kai eikä siihen lisäillä mielen mukaan kaikkia mahdollisia mausteita tai vihanneksia. Tein poikkeuksen. Jääkaapissa oli paketti siskonmakkaroita, mutta mieleni ei tehnyt sitä perinteistä suomalaista versiota. Thaimaassa on toki useita erilaisia liha- ja kalapallerokeittoja, mutta liemi on yleensä erityyppinen. Tämän tom yamin liemi ei ole ihan perinteiseen thaimaalaiseen tapaan tehty, mutta samat maut siitä löytyy. Ihanat höttöpalleroiset siskonmakkarat imaisevat sopivasti liemestä makuja. Nopeaa ja hyvää!
1 pkt siskonmakkaroita
1,6l vettä
3 rkl aasiafondia
1 rkl kanafondia
2 punaista thaichiliä vinottain halkaistuna
1 sitruunaruohon varsi muutaman sentin pätkissä
peukalon pään kokoinen pala inkivääriä ohuehkoina siivuina
3 valkosipulin kynttä ohuina siivuina
4 kaffirlimen lehteä
1 rkl kalakastiketta
1rkl soijakastiketta
2 sipulia suurina lohkoina
2 kevätsipulia kapeahkoina vinosiivuina
3 tomaattia lohkoina
½ limen mehu
tuoretta korianteria
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää fondit, chilit, sitruunaruoho, inkivääri ja valkosipuli. Lisää kaffirlimen lehdet, kala- ja soijakastike sekä sipulilohkot. Pidä kiehuvana. Puristele siskonmakkaramassa kuorestaan keiton sekaan palloiksi. Keitä kymmenisen minuuttia, lisää joukkoon vielä tomaattilohkot ja kevätsipulit, kuumenna ja ota kattila pois liedeltä. Lisää limen mehu. Annostele lautasille ja koristele korianterilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti