perjantai 29. kesäkuuta 2018

PURJORISOTTO


1 sipuli silputtuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 varsisellerin varsi silputtuna
1 lasillinen kuivaa valkoviiniä
200g arborio-riisiä
8dl vettä + 3rkl kanafondia
oliiviöljyä
suolaa myllystä
35g voita
pari kourallista vuohen goudaa raastettuna
pari kourallista pecorinoa raastettuna

voita
1 purjo

Valmistele ainekset: raasta juustot, silppua sipulit (ei purjoa) ja varsiselleri, mittaa riisi, viini ja voi valmiiksi. Leikkaa parin sentin pituisia paloja purjon vaaleasta päästä ja huuhtele niistä hiekka pois. Paista purjopalat runsaan voin ja oliiviöljyn kanssa pannulla sopivan pehmeiksi ja päistä kauniin ruskeiksi. Silppua purjon vihreä osa.

Kuumenna vesi ja fondi kattilassa. Kuumenna toisessa kattilassa öljy, lisää joukkoon silputut sipulit (ei purjoa) ja varsiselleri. Kuullota pehmeäksi öljyssä muutaman minuutin ajan, älä ruskista.

Mittaa kattilaan riisi ja lisää lämpöä.

Pidä riisi liikkeessä, kuullota sitä kiiltäväksi/reunoilta kuultavaksi noin minuutin ajan, mutta älä missään nimessä anna saada väriä!

Lisää viini ja jatka sekoittamista.

Kun viini on imeytynyt ja alkoholi samalla haihtunut, vähennä lämpöä, ja lisää kauhallinen lientä ja rouhaisu suolaa myllystä. Anna liemen imeytyä hiljalleen riisiin ennenkuin lisäät seuraavan kauhallisen. Lisää suolaa ripaus joka kerta, kun lisäät kauhallisen lientä.

Maista riisiä - ethän ylikypsennä riisiä muussiksi? Kun riisi on vielä napakkaa, mutta pureskeltavaa, lisää joukkoon hienonnettu vihreä purjo ja anna sen pehmentyä hetki risoton seassa. Valmiin risoton tulee olla niin löysää, että se leviää lautaselle. Juusto tekee risotosta hieman paksumpaa, eli jos risoton koostumus on sopiva ennen juuston lisäämmistä, lisää vielä hieman lientä.

Ota kattila pois liedeltä, lisää voi ja juustoraasteet. Sekoita hyvin. Lämmitä purjopalat ja lisää ne risoton päälle haluamiesi koristeiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...