torstai 12. huhtikuuta 2018

AASIALAINEN KANA-BRGR

Terveisiä Aasiasta! 

Kävimme tutustumassa Singaporeen ja Hongkongiin ja haalimassa roppakaupalla uusia ruokaideoita. Yksi reissun maukkaimmista annoksista oli Hongkongissa nautittu schezuanilainen kana-bao, eli aasialaiseen höyrytettyyn sämpylään rakennettu herkullinen kanahampurilainen. Halusin kotona tehdä hampurilaisen, jossa olisi hieman samanhenkistä ideaa ja pääsin samalla testaamaan Herlevin BRGR-sämpylöitä. 



Herlevin BRGR-sämpylöitä (6kpl)

6 broilerin ohutta rintaleikettä
½ dl teriyakikastiketta
½ dl hoisinkastiketta
2 isoa valkosipulinkynttä raastettuna
2 tl viismaustetta

vehnäjauhoja
2 kananmunaa
korppujauhoja (ihan vähän suolaa ja pippuria)

aasialainen coleslaw:
2 kourallista suikaloitua kaalia
muutama retiisi siivutettuna
1/4 fenkolista ohuina suikaleina
1 porkkana suikaloituna tulitikkumaisiksi soiroiksi
2 kevätsipulin vartta ohuina siivuina
2 punaista chiliä ohuina siivuina
1 rkl hienonnettua korianteria
1 rkl hienonnettua säilöttyä sushi-inkivääriä (gari)
n.½ dl turkkilaista jogurttia
limen mehua maun mukaan
suolaa, pippuria

limemajoneesi:
limen mehua maun mukaan

lisäksi:
srirachaa


Marinoi broilerin leikkeet. Sekoita marinadin ainekset huolellisesti broilerin sekaan ja anna maustua mielellään muutama tunti. 

Siivuta ja hienonna coleslawin ainekset, sekoita joukkoon maun mukaan suolaa, pippuria ja limemehua sekä sen verran turkkilaista jogurttia, että coleslaw pysyy kasassa.


Valmista majoneesi ja mausta se sopivan raikkaaksi limemehulla.

Jätä broilerileikkeiden pintaan jonkin verran marinadia, pyyhi vain suurimmat pois.
Pyöräytä leikkeet vehnäjauhoissa, sen jälkeen rikki vatkatussa kananmunassa ja lopuksi hyvin kevyesti suolalla ja pippurilla maustetuissa korppujauhoissa. Paista kuumalla pannulla öljyssä muutama minuutti, kunnes pinta on kauniin kullankeltainen.

Kuumenna tällä välin hampurilaissämpylät 200-asteisessa uunissa parin minuutin ajan.

Kokoa hampurilaiset: limemajoneesia, coleslawia, 
leivitetty broilerpihvi ja srirachaa. 
NAUTI!

Annoksen inspiraationlähteenä toimi Hongkongissa Little Bao -ravintolassa nautittu schezuanilainen kana-bao. Valjusta ulkonäöstään huolimatta burgeri oli mahtavan makuinen. Suosittelen ravintolaa lämpimästi, mikäli satut eksymään Hongkongiin. Myös ravintolan tryffeliranskalaiset olivat herkullisia ja drinkit kekseliäitä ja raikkaita.



4 kommenttia:

  1. No mitenkäs ne sämpylät ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ”Kuumenna tällä välin hampurilaissämpylät 200-asteisessa uunissa parin minuutin ajan”

      Poista
    2. "pääsin samalla testaamaan Herlevin BRGR-sämpylöitä."

      Tähän liittyi kysymykseni. Minkälaisia sämpylät olivat ?

      Poista
    3. Aivan! Nythän mä ymmärrän itse kysymyksen :). Ihan ok sämpylöitä, ei mitenkään maailmaa mullistavia, mutta kivaa vaihtelua perus kaupansämpylöihin jos ei itse leivo. Meillä syödään lähes aina ruishampurilaisia eikä niille kyllä vielä ole löytynyt voittajaa :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...