keskiviikko 15. helmikuuta 2017

PUOLIALASTOMAN KOKIN LEMPPARILASAGNE

Millaista on täydellinen lasagne? 

Tietenkin suussasulavan herkullista. Mehevää. Vasta uunista otettuna syntisen valuvaa, mutta seuraavaan päivään levättyään leikattavan kiinteää, mutta edelleen täydellisen pehmeää. Sopivan ohuita pastalevyjä, jotka ovat imaisseet itseensä täyteläistä juustokastiketta. Maukasta, tomaattista jauhelihakastiketta, valuvaa juustoa. Tässä minun näkemykseni täydellisestä lasagnesta.


pasta
2 kananmunaa
yhteensä 200g vehnäjauhoja ja durumjauhoja

jauhelihakastike
loraus oliiviöljyä
1 sipuli
400g naudan jauhelihaa
1 punainen paprika
1prk (400g) Mutti tomaattimurskaa 
½ lasillista punaviiniä
2rkl härkäfondia
muutama kunnon rouhaisu mustapippuria
muutama kunnon rouhaisu suolaa
ripaus savupaprikajauhetta
ripaus sokeria

juustokastike
50g voita
½dl vehnäjauhoja
1l kevytmaitoa
suolaa
200g Creme Bonjour valkosipulituorejuustoa
n.200g vuohenjuustoa
vastaraastettua muskottipähkinää

päälle
kourallinen juustoraastetta

Valmista pasta. Sekoita 2 munaa ja 200g jauhoja keskenään ja vaivaa "sitkaaksi" taikinaksi. Jaa taikina muutamaan osaan ja veivaa niistä pastakoneella pitkiä, ohuehkoja pastalevyjä ja pätki vuokaan sopiviksi paloiksi.



Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pilko paprika ja sipuli. Kuullota sipulia hetki pannulla oliiviöljyssä. Lisää jauheliha pienissä erissä koko ajan ruskistaen. Lisää suola, pippuri ja fondi. Lisää paprikat, sekoittele hetki ja lisää tomaattimurska, savupaprika ja ripaus sokeria pehmittämään makua. Kaada sekaan vielä punaviini ja anna hautua ainakin puoli tuntia, mielellään kauemminkin. 


Ala valmistaa valkokastiketta. Sulata kattilassa voi ja lisää joukkoon jauhot, sekoita pian tasaiseksi seokseksi. Lisää pikkuhiljaa maitoa koko ajan sekoittaen niin että seos pysyy tasaisena ja porisee koko ajan. Kun olet lisännyt kaiken maidon ja saanut kastikkeesta sopivan paksua (juoksevaa, mutta sakeaa), mausta ripauksella suolaa ja vastaraastettua muskottipähkinää. Ota pois liedeltä ja sulata joukkoon tuorejuusto, kuumenna tarvittaessa vielä hetki ja sulata joukkoon vuohenjuusto.


Jos jauhelihakastike porisee välillä kuiviin, lisää punaviiniä ja hauduttele.

Levitä lasagnevuuan pohjalle kauhallinen juustokastiketta ja asettele päälle pastalevyjä. Levitä levyjen päälle noin neljäsosa jauhelihakastikkeesta ja päälle juustokastiketta. Jatka kokoamista samaan tapaan: pastalevyt, jauhelihakastike, juustokastike.


Päällimmäiseksi tulee lasagnelevykerros, jonka päälle pitäisi riittää vielä kunnon kauhallinen juustokastiketta.


Paista uunissa puolisen tuntia. Lisää päälle juustoraaste ja anna muhia uunissa vielä puoli tuntia.


Anna vetäytyä hetki, jos maltat. Älä polta suutasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...