Huomioi pitkä marinointiaika!
3/4 dl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä
1½ rkl ruokokidesokeria
1 rkl punaista currytahnaa
1 ruokalusikallinen rypsiöljyä (+paistamiseen)
½ rkl kalakastiketta
½ limen mehu
500g broilerin rintafileitä
3-4 kevätsipulin vartta
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 keltasipuli
kourallinen thaibasilikaa
tuoretta korianteria
8 keskikokoista tortillalättyä
thai-guacamolea (resepti alla)
(chiliä siivutettuna)
(srirachakastiketta)
Sekoita hyvin keskenään soijakastike, hienonnettu valkosipuli, sokeri, currytahna, öljy, kalakastike ja limemehu. Suikaloi rintafileet sopiviksi suupaloiksi. Kaada marinadi pakastepussiin ja lisää sekaan kanasuikaleet. Sekoita hyvin ja anna marinoitua pussissa vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.
Siivuta kevätsipulit pituussuunnassa ohuiksi nauhoiksi. Laita kevätsipulinauhat odottelemaan jääveteen jääkaappiin.
Suikaloi paprikat ja sipuli. Kuumenna suuressa pannussa tai wokkipannussa öljyä ja pikapaista paprikoita ja sipulia kunnes ne pehmenevät jonkin verran. Poista ne pannulta sivuun odottamaan.
Paista marinoituneet kanasuikaleet keskikuumalla pannulla juuri ja juuri kypsiksi, muutaman minuutin ajan. Lisää takaisin pannulle paprika- ja sipulisuikaleet ja lisää suurin osa thaibasilikasta.
Kuumenna ja ota sitten pannu pois liedeltä ja lisää päälle valutetut kevätsipulinauhat. Lisää koristeeksi loput thaibasilikan lehdet sekä korianteria.
Tarjoile kuumien tortillalättyjen ja thai-guacamolen kanssa. Itse lisäsin päälle vielä chiliä ja srirachaa.
Thai-guacamole
3 kypsää avokadoa
1 limen mehu
1tl seesamiöljyä
1tl sweet chili saucea (+pinnalle koristeeksi)
½tl juustokuminaa
½tl suolaa
½ punainen chili hienonnettuna
2rkl kevätsipulia hienonnettuna
2rkl korianterinlehtiä hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
seesaminsiemeniä koristeeksi
Soseuta sauvasekoittimella avokadot, limemehu, seesamiöljy, sweet chili sauce, juustokumina ja suola. Sekoita lusikalla joukkoon hienonnettu chili, kevätsipuli, korianteri, valkosipuli ja inkivääri. Kaavi tarjoiluastiaan, valuta päälle sweet chili saucea ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoile huoneenlämpöisenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti