keskiviikko 9. marraskuuta 2016

THAI CHICKEN FAJITAS

Fajitakset ovat ihania. Valitettavasti niihin on kuitenkin vaikeaa keksiä tarpeeksi vaihtelua ja siksi ne alkavat välillä vähän kyllästyttää. Googlettelin fajitas-reseptejä jollain uudella "twistillä" ja törmäsin tarpeeksi erilaiseen ohjeeseen Host the toast -blogissa. Tein pieniä muutoksia ainesten määrissä perheemme kokoon ja mieltymyksiin suhteuttaen ja lisäsin vähän kaipaamaamme lisäpotkua. Oikein mukavaa vaihtelua. Kana oli maukasta ja mureaa ja etenkin thai-guacamolesta löytyi hauskasti aavistus seesamiöljyä sekä inkivääriä.


Huomioi pitkä marinointiaika!

3/4 dl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä
1½ rkl ruokokidesokeria
1 rkl punaista currytahnaa
1 ruokalusikallinen rypsiöljyä (+paistamiseen)
½ rkl kalakastiketta
½ limen mehu
500g broilerin rintafileitä

3-4 kevätsipulin vartta
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 keltasipuli
kourallinen thaibasilikaa
tuoretta korianteria
8 keskikokoista tortillalättyä

thai-guacamolea (resepti alla)
(chiliä siivutettuna)
(srirachakastiketta)

Sekoita hyvin keskenään soijakastike, hienonnettu valkosipuli, sokeri, currytahna, öljy, kalakastike ja limemehu. Suikaloi rintafileet sopiviksi suupaloiksi. Kaada marinadi pakastepussiin ja lisää sekaan kanasuikaleet. Sekoita hyvin ja anna marinoitua pussissa vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.

Siivuta kevätsipulit pituussuunnassa ohuiksi nauhoiksi. Laita kevätsipulinauhat odottelemaan jääveteen jääkaappiin.


Suikaloi paprikat ja sipuli. Kuumenna suuressa pannussa tai wokkipannussa öljyä ja pikapaista paprikoita ja sipulia kunnes ne pehmenevät jonkin verran. Poista ne pannulta sivuun odottamaan. 


Paista marinoituneet kanasuikaleet keskikuumalla pannulla juuri ja juuri kypsiksi, muutaman minuutin ajan. Lisää takaisin pannulle paprika- ja sipulisuikaleet ja lisää suurin osa thaibasilikasta. 


Kuumenna ja ota sitten pannu pois liedeltä ja lisää päälle valutetut kevätsipulinauhat. Lisää koristeeksi loput thaibasilikan lehdet sekä korianteria.



Tarjoile kuumien tortillalättyjen ja thai-guacamolen kanssa. Itse lisäsin päälle vielä chiliä ja srirachaa.



Thai-guacamole
3 kypsää avokadoa
1 limen mehu
1tl seesamiöljyä
1tl sweet chili saucea (+pinnalle koristeeksi)
½tl juustokuminaa
½tl suolaa
½ punainen chili hienonnettuna
2rkl kevätsipulia hienonnettuna
2rkl korianterinlehtiä hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
seesaminsiemeniä koristeeksi

Soseuta sauvasekoittimella avokadot, limemehu, seesamiöljy, sweet chili sauce, juustokumina ja suola. Sekoita lusikalla joukkoon hienonnettu chili, kevätsipuli, korianteri, valkosipuli ja inkivääri. Kaavi tarjoiluastiaan, valuta päälle sweet chili saucea ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoile huoneenlämpöisenä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...