3 annosta:
2 ankanrintaa
suolaa
vastarouhittua mustapippuria
4 raparperinvartta
1dl vettä
½ dl sokeria
1tl tuoretta inkivääriä raastettuna hienoksi
1 keltainen chili
1 rkl hunajaa
(timjamin oksia koristeeksi)
Valmista sillä välin kastike. Kuori raparperit ja pilko ne. Raasta inkivääri. Hienonna chili. Kiehauta vesi pienessä kattilassa ja lisää sekaan raparperinpalat sekä sokeri, inkivääri ja chili. Kiehuttele niin kauan, että raparperi pehmenee. Pienennä lämpöä ja anna porista hiljalleen kattilassa noin vartin verran. Voit antaa kastikkeen jäähtyä sillä välin, kun valmistelet ankat.
Leikkaa ankan nahkaan veitsellä ristikkäisiä viiltoja, mutta älä viillä lihaan asti. Aseta rinnat (ankan!) nahkapuoli alaspäin kylmälle paistinpannulle ja kuumenna pannu (Huom! Juju on nimenomaan kuumenevalla pannulla valmistamisessa, vaikka yleensä kaikki liha valmistetaankin mahdollisimman kuumalla pannulla ruskistaen). Et tarvitse paistamiseen rasvaa, koska sitä irtoaa ankasta yllin kyllin. Paista nahkapuolta, kunnes rasvaa on sulanut runsaasti ja nahka on kullanruskea. Käännä ankanrinnat ja paista vielä nopeasti toista puolta alle minuutin ajan niin, että pinta saa väriä. Laita ankanrinnat savustuslaatikkoon ja anna savustua 15-20 minuuttia.
Ankkojen savustuessa voit valmistella haluamasi lisukkeet. Lisää kastikkeeseen vielä hunaja ja kuumenna kastike. Kun ankanrinnat ovat savustuneet, lepuuta niitä muutama minuutti folion sisällä ja leikkaa sopiviksi, n. 1cm siivuiksi. Tarjoile raparperi-chilikastikkeen ja vaikkapa paistettujen perunoiden sekä majoneesin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti