Suomen kesä on lyhyt. Tänä vuonna se osui äitienpäiväviikolle. Grillit kuumiksi ja hopihopi nauttimaan auringosta ja hyvästä ruuasta!
Lyhyellä varoitusajalla saapunut kesä houkutteli helppoon ratkaisuun eli reseptien lainaamiseen toisten blogeista. Halusin kokeilla grillattua salaattia ja Kaikki äitini reseptit -blogista löytynyt sinihomejuustokastike kuulosti houkuttelevalta. Kastike myös maistui taivaalliselta - oli ihme, että sitä riitti salaattien päälle maistelun jälkeen.
Ribs-reseptin bongasin mistäs muualtakaan kuin Kauhukeittiöstä.
Huomioi pitkä valmistusaika! Kesä saattaa olla jo ohi kun ribsit ovat marinoituneet!
viskiribsit
viskimarinadi ribseille
50g ruokosokeria
50g dijon sinappia
0,5dl soijakastiketta
1 sipuli hienonnettuna
1tl suolaa
loraus vaahterasiirappia
1dl Jack Daniels viskiä
(muutkin viskit toki sopivat, itse käytin Famous Grousea ja jätin Jackin reseptin nimestä pois)
glaseerauskastike
1dl Jack Danielsia (tai muuta valitsemaasi viskiä)
100g ruokosokeria
3rkl tomaattipyrettä
2tl Worchestershire -kastiketta
0,5dl viinietikkaa
1tl valkosipulijauhetta
2tl dijon sinappia
1dl ananasmehua
muutama tippa nestemäistä savua
Poista ribsien alapuolella oleva sitkea kalvo vetämällä se irti. Kalvo estää marinadin tai mausteiden imeytymisen lihaan ja jää monesti sitkeäksi. Sekoita marinadi ja kaada ribsien päälle astiassa, joka voidaa sulkea. Anna ribsien marinoitua vähintään 4 tuntia jääkaapissa.
Sekoita glaseerauskastikkeen ainekset ja kiehauta kastike.
Keitä hieman kasaan, kunnes kastike on sopivan jäykkää.
Lämmitä grilli ja pidä lämmöt todella alhaisena. Pyri pitämään lämpötila 100–120 asteessa koko grillauksen ajan. Vaikka glaseerauskastikkeessa on reippaasti sokeria, kastike ei pala, kunhan grilli ei ole liian kuuma. Grillaa noin 10–15 min per puoli, käännä ja sivele kastikkeella. Kastike sivellään aina käännetylle puolelle. Jatka tätä vähintään tunnin verran tai kunnes ribsit alkavat ottaa tummempaa väriä. Vaihda grillauksen aikana ribsien paikkoja tasaisen grillaustuloksen saamiseksi. Kun ribsit ovat valmiit, nosta grillin lämmöt ja sivele valmiit ribsit kastikkeella. Anna kastikkeen ja ribsien ottaa viimeinen voitelu ja väri ennen tarjoulua kuumassa grillissä!
grillattu salaatti sinihomejuustokastikkeella
2 romainesalaatin kerää (tai esim. cosmopolitan -salaatin kerää)
1dl majoneesia
1dl turkkilaista jugurttia
100g sinihomejuustoa (itse käytin jotain hieman tyyriimpää, vahvaa ja pehmeää sinihomejuustoa)
50g saksanpähkinöitä
öljyä, suolaa
Valmista kastike yhdistämällä majoneesi, jugurtti, rouhitut pähkinät ja murusteltu juusto.
Leikkaa salaatinpäät pituussunnassa kahtia, sudi pienellä määrällä öljyä ja ripottele päälle suolaa. Grillaa varovasti pari minuuttia kerran kääntäen.
Nosta tarjoiluvadille ja kaada kastike päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti