tiistai 19. huhtikuuta 2016

CARPACCIO DI MANZO CON FINOCCHIO E PECORINO, fenkolilla ja pecorinolla maustettu naudanlihacarpaccio

Olen heikkona carpaccioon. Ohuet lihasuikaleet, laadukas ekstraneitsytoliiviöljy, kirpsakka sitruuna, täyteläinen pecorino ja raikkaat lisukkeet tekevät carpacciosta kevyen, mutta samalla syntisen herkullisen. Kuinka ollakaan, resepti on Gennaro Contaldon, eli taas kerran Italialaiset mestarit -kirjasta.



400g naudanfilettä
6rkl ekstraneitsytoliiviöljyä + jonkin verran pirskottelua varten
2rkl sitruunamehua
suolaa ja tuoretta mustapippuria rouhittuna
1 pieni fenkoli erittäin ohuina siivuina
4 kourallista rucolanlehtiä
50g pecorinoa hienoksi vuoltuna
2tl raastettua appelsiininkuorta


Leikkaa naudanliha syiden vastaisesti hyvin ohuiksi siivuiksi ja aseta ne kahden tuorekelmukappaleen väliin. KÄsittele siivut kevyesti lihanuijalla, jotta saat niistä erittäin ohuita. Asettele suikaleet isolle tarjoiluastialle tai jaa neljälle lautaselle. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri keskenään ja pirskota seos lihasuikaleiden päälle. Anna marinoitua viiden minuutin ajan. Ripottele suikaleiden päälle fenkolisiivut, rucola, pecorino ja appelsiininkuoriraaste ja pirskota hieman lisää öljyä. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...