luullista possun kylkeä
mausteseos
1tl sinapin siemeniä
1tl korianterinsiemeniä
1tl timjamia
1rkl paahdettua sipulirouhetta
1rkl ruokosokeria
1-2rkl savusuolaa
1tl vastarouhittua mustapippuria
1tl valkopippuria
1,5rkl juustokuminaa
2rkl savupaprikajauhetta
2 valkosipulin kynttä raastettuna
Ota liha ajoissa huoneenlämpöön ja poista niistä kalvot. Viillä rasvakerrokseen veitsellä ristikko.
Valmista mausteseos hienontamalla morttelissa mausteseoksen karkeammat mausteet (jaoteltu listassa ensimmäiseksi) ja lisäämällä joukkoon lopuksi jauhemaiset mausteet.
Tästä mausteseoksesta riittää useammaksikin kerraksi.
Hiero sitten lihan pintaan mausteseosta sekä hienonnetut valkosipulinkynnet.
Paista 110-asteisessa uunissa nelisen tuntia, eli kunnes liha alkaa hajota. Grillaa lihaan lopuksi kaunis pinta grillissä tai viimeistele paistamalla hetki 250-asteisessa uunissa.
rosmariiniporkkanat
1-2 porkkanaa per ruokailija
ekstraneitsytoliiviöljyä
hunajaa
sormisuolaa
tuoretta rosmariinia silppuna
Leikkaa porkkanat pitkittäin 4 osaan. Laita porkkanat kulhoon, lorauta mukaan reilusti öljyä ja hieman hunajaa, mausta suolalla ja rosmariinilla. Pyörittele porkkanoita mausteissa ja anna maustua ennen grillaamista. Grillaa hieman pureskeltaviksi - porkkanat kypsyvät yllättävän hyvin grillissä!
grillatut kevätsipulit
1-2 kevätsipulin vartta per ruokailija
rosmariiniporkkanoiden marinadia
Grillaa kevätsipuleita sivellen välillä rosmariiniporkkanoiden marinadilla.
grillatut fenkolit
½ fenkoli per ruokailija
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
korianterinsiemeniä
fenkolinsiemeniä
Lohko fenkolit neljään osaan ja mausta pyörittelemällä oliiviöljyssä ja hienonnetuissa mausteissa.
Grillaa kypsäksi.
aion opetella täällä kotona ja odotan kesää että pääsen uuteen huvimajaan loistamaan taidoillani
VastaaPoista