No, eihän tämä ole kreikkalaista salaattia nähnytkään, mutta tykkään koota hyväksi todetuista herkuista uudenlaisia yhdistelmiä - tällä kertaa inspiraation lähteenä toimi kreikkalainen salaatti.
karitsan karetta (pari - kolme tikkaria ruokailijaa kohden)
reilusti ekstraneitsytoliiviöljyä
loraus laadukasta viinietikkaa
(= punaviinietikka, valkoviinietikka tai mieluiten balsamiviinietikka)
runsaasti yrttejä silppuna: persiljaa, timjamia, rosmariinia
pari valkosipulin kynttä hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Sekoita marinadin ainekset ja laita karitsankaretikkarit marinoitumaan. Grillaa liha ja anna sen levätä folion sisällä.
purettu kreikkalainen salaatti
punasipulihilloke
muutama punasipuli
pari suokalusikallista sokeria
½dl balsamiviinietikkaa
½dl oliiviöljyä
tuoretta timjamia
mustapippuria
loraus konjakkia
Leikkaa sipulit ohuiksi siivuiksi ja kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä. Lisää joukkoon loput ainekset ja anna hautua, kunnes seos on muuttunut hillokemaiseksi.
grillattu halloumi
halloumia (puolikas halloumiköntti ruokailijaa kohden)
sitruunamehua
Leikkaa halloumi pitkittäin puoliksi ja grillaa halloumiin kauniit raidat. Purista päälle hieman sitruunamehua.
tsatsiki
½ kurkkua raastettuna ja valutettuna
1 pieni valkosipulin kynsi raastettuna
2dl Lindahlsin kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
1rkl hienonnettua tuoretta minttua
1rkl hienonnettua lehtipersiljaa
suolaa
pippuria
sitruunan mehua puristettuna
oliiviöljyä
Sekoita valutettu kurkkuraaste, valkosipuli ja yrtit keskenään. Mausta makusi mukaan sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
paahdetut kirsikkaterttutomaatit
kirsikkaterttutomaatteja varsissaan (kolme vartta)
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Aseta kirsikkaterttutomaatit varsissaan uunipellille. Lorottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paahda uunissa 225 asteessa, kunnes tomaatit ovat kuumia ja hieman ruttuisia, mutta pysyvät vielä kiinni varressa.
paahdettu paprika
2 punaista paprikaa
Väännä uuniin lämpöä niin paljon kuin mahdollista. Aseta paprikat kokonaisina uunipellille tai vuokaan. Paahda, kunnes kuori on musta. Kääntele tarvittaessa paahtamisen aikana niin, että kuori tummuu tasaisesti joka puolelta. Nosta sitten paprikat pois uunista ja anna levähtää vaikkapa kulhossa kelmun alla niin, että kuori isrtoaa helpommin. Kuori paprikat ja siivuta ne mukaviksi suupaloiksi. VARO! Paprikan sisältä tursuava neste on kiehuvan kuumaa.
lisäksi
valmista tapenadea
Kokoa annokset mieleiselläsi tavalla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti