maanantai 7. heinäkuuta 2014

ROSMARIINIPORKKANAT JA TIMJAMI-VUOHENJUUSTO-PUNAJUURINYYTIT GRILLISSÄ

Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen - tänä kesänä tosin maa on ajoittain ollut valkoisempi kuin jouluna. Kun vapaapäivät osuvat kerran kesässä hellepäivälle, tekee mieli grillata jotain hyvää. Idealaarini grilliruuan lisukkeiden suhteen on pitkään humissut tyhjyyttään, mutta sain naäiden suhteen loistavia vinkkejä - rosmariiniporkkanoista tuli hetkessä uusi lempparilisukkeeni. Simppeliä ja herkullista!


Timjami-vuohenjuusto-punajuurinyytit
1 punajuuri per ruokailija
muutama nokare vuohenjuustoa per ruokailija
sormisuolaa
mustapippuria
timjamin oksia
ekstraneitsytoliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
hunajaa

Keitä punajuuret kuorineen juuri ja juuri kypsiksi. Kuori ja lohko sopiviksi paloiksi. Mausta punajuurilohkot suolalla, mustapippurilla ja timjamin oksilla. Lorauta lohkoille öljyä, balsamiviinietikkaa ja hieman hunajaa. Lisää vuohenjuustonokareet ja kääri folioon nyytiksi. Grillaa nyyttejä kunnes vuohenjuusto on sulaa ja punajuuri kypsää ja kuumaa. 


Rosmariiniporkkanat
1-2 porkkanaa per ruokailija
ekstraneitsytoliiviöljyä
hunajaa
sormisuolaa
tuoretta rosmariinia silppuna

Leikkaa porkkanat pitkittäin 4 osaan. Laita porkkanat kulhoon, lorauta mukaan reilusti öljyä ja hieman hunajaa, mausta suolalla ja rosmariinilla. Pyörittele porkkanoita mausteissa ja anna maustua ennen grillaamista. Grillaa hieman pureskeltaviksi - porkkanat kypsyvät yllättävän hyvin grillissä!


Nauti porkkanoita ja punajuuria vaikkapa grillatun entrecoten tai suussasulavien ribsien lisukkeena! 

Ja muista nauttia kesästä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...