keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

KIM CHI

Vihdoinkin sain aikaiseksi tehdä itse kim chitä! Ihastuin tähän aasialaiseen hapankaaliin Vietnamissa. Ihan autenttista herkullisuutta en onnistunut loihtimaan aikaiseksi, mutta mukavasti upposi tämäkin korealaisten ja vietnamilaisten patonkien täytteenä. Tämä ohje on Glorian Ruoka & Viini -lehdestä (4/14), mutta lähes identtinen resepti löytyy aasialaisten ruokien reseptikirjastani.


1 kiinankaali
1l vettä
1rkl sokeria
4rkl suolaa

4 kevätsipulia
3rkl raastettua inkivääriä
3rkl raastettua valkosipulia
1rkl jauhettua chiliä (kuivattu chilipalko morttelissa hienonnettuna)
3rkl kalakastiketta

Kiehauta vesi, sokeri ja suola. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Leikkaa kiinankaali reilun sentin levyisiksi suikaleiksi. Laita kaalisuikaleet kulhoon. Kaada liemi kaalin päälle ja nosta lautanen painoksi päälle. Jätä huoneenlämpöön 12 tunniksi. 

Suikaloi kevätsipulit. Sekoita muut ainekset tahnaksi. Siivilöi liemi pois kaalista. Huuhtele kaali kylmällä vedellä ja purista kuivaksi. Sekoita maustetahna sekä kevätsipuli huolellisesti kaalin joukkoon. 

Laita kim chi kulhoon, peitä kelmulla ja laita paino päälle. Anna käydä huoneenlämmössä 24 tuntia ja siirrä sen jälkeen jääkaappiin. Kim chi on valmista 48 tunnin kuluttua, mutta vain paranee vanhetessaan. 

Tarjoile osana korealaisten hodareitten tai vietnamilaisten patonkien täytteitä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...