maanantai 28. huhtikuuta 2014

POLLO CON CARCIOFINI, CIPOLLE, PATATE E ROSMARINO

...eli kanaa artisokalla, sipulilla, perunalla ja rosmariinilla (Antonio Carluccio, Italialaiset mestarit) - tosin tuore rosmariini oli loppu ja lisäsimme reseptiin muutaman ylimääräisen elementin. Ihan ok sunnuntai-illallinen, ja taatusti helppo!



1tlk säilöttyjä artisokkia puolitettuna
1,8kg kanaa paloiteltuna (käytimme broilerin koipia, koska ne olivat ainoat marinoimattomat kanapalat, mitä kaupasta löytyi...)
1 iso sipuli paloiteltuna (käytimme 2 makeaa sipulia)
1kg uusia perunoita harjattuna ja halkaistuna
2tl rosmariinia + muutama oksa koristeeksi
6rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

lisäksi me heitimme joukkoon:
kourallisen mustia oliiveja
1 raastetun valkosipulin kynnen
lasillisen kuivaa valkoviiniä

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset keskenään uunivuoassa. Laita esilämmitettyyn uuniin puoleksi tunniksi, sekoittele aineksia uudelleen ja paista vielä puoli tuntia. Koristele tuoreella rosmariinilla ja tarjoile heti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...