letut:
4 munaa
4dl vehnäjauhoja
8dl maitoa
suolaa
voita paistamiseen
täyte:
2 kourallista riisinuudeleita (leveää nauhaa)
öljyä
3 munaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 porkkana tulitikkumaisiksi tikuiksi leikattuna
100g siitakesieniä kuuteen lohkoon leikattuna
kolme suurta herkkusientä 8-10 lohkoon leikattuna
3 kevätsipulia siivuina
2rkl kalakastiketta
2rkl osterikastiketta
2rkl soijakastiketta
4rkl thaimaalaista chilitahnaa
1tl valkopippuria
lisukkeet:
n.1dl paahdettua sipulirouhetta
2 kourallista sinimailasen ituja
½ limen mehu
muutama suuri mintun lehti
erivärisiä chilejä ohuina siivuina
Vatkaa lettutaikinan ainekset sekaisin ja jätä taikina tasoittumaan. Hienonna, siivuta ja pilko täytteen ainekset valmiiksi. Laita sipulirouhe valmiiksi tarjoiluastiaan ja siivutetut chilit toiseen. Laita myös idut tarjoiluastiaan, mausta limen mehulla ja silppua päälle minttua.
Paista letut muurikkapannulla ja pidä ne lämpiminä.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Kaada wokkipannuun tai kasariin reilusti öljyä, kuumenna se ja sekoita öljyyn rikotut munat. Tarkoituksena on saada munista pientä "murua". Lisää joukkoon valkosipuli ja porkkanatikut ja sekoittele hetki, kunnes porkkanat alkavat hieman antaa periksi. Lisää sienet ja kypsennä niitäkin hieman. Lisää sitten valutetut nuudelit ja kuumenna koko hässäkkä. Sekoita joukkoon kala-, osteri- ja soijakastikkeet, chilitahna sekä valkopippuri ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi kevätsipulit. Kaada tarjoiluastiaan.
Anna ruokailijoiden täyttää itse lettunsa: pad thai -täytettä, itusalaattia, chiliä, sipulirouhetta.
Aivan sairaan hyvää!
Kas, nyt näyttää onnistuvan kommentointikin! Tosi herkullinen annos :)
VastaaPoistaKiitos! Mulla kommentointi onnistuu Chromella, Exploder ja mobiiliversio ei anna kommentoida :(
VastaaPoista