tiistai 3. joulukuuta 2013

MAC & CHEESE

Australian Master Chefin innoittamina päätimme kokeilla ihkaensimmäistä kertaa niinkin eksoottista amerikkalaisherkkua kuin mac & cheese. Oletin sapuskan olevan jokseenkin tylsää tai ällöä, ehkä johtuen ensikosketuksestani kyseiseen ruokaan. Ostin nimittäin aikanaan Citymarketin amerikka-hyllystä mac & cheese pussiversion - BIG MISTAKE!!! Pussikama oli aivan syömäkelvottoman hirvittävää. Äärimmäisen harvoin yökkäilen ruualle tai heitän ruokaa roskiin, mutta tuo mössö lensi biojätteeseen kahden haarukallisen jälkeen. Onhan se selvää, että itsetehty on aina parempaa kuin teollinen valmissotku, mutta olin silti hyvin iloisesti yllättynyt näinkin simppelin ruuan herkullisuudesta.


Master Chefissä korostettiin, että parhaan lopputuloksen saa käyttämällä useampaa juustoa. Reseptejä googlettelin pitkään ja päädyin johonkin kompromissiin parin reseptin välillä. En tietenkään enää muista tarkkoja mittoja, mutta jotenkin näin se meni...

400g makaronia

köntti voita (arvioisin n.40g)
3rkl vehnäjauhoja
5dl maitoa
hyppysellinen muskottipähkinää
suolaa
mustapippuria

kourallinen raastettua cheddaria
kourallinen raastettua gruyèreä
kourallinen raastettua parmesaania

muutama kirsikkatomaatti ohuina siivuina

Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata kattilassa voi ja lisää sekaan jauhot. Sekoita pikkuhiljaa joukkoon maito niin että kastike pysyy koko ajan sakeana. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja mustapippurilla. Sulata joukkoon juustoraasteet.

 
Kaada juustokastike valutetun makaronin sekaan, sekoita hyvin ja kaada uunivuokaan. Lisää päälle tomaattisiivut ja paista 175-asteisessa uunissa 30min.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...