perjantai 20. joulukuuta 2013

BANAANIMUFFARIT

 
Pyöräytin tytön 10-vuotissynttäreille banaanimuffareita (muffini? muffinssi? MUFFARI!). Kauhukseni huomasin vasta taikinan valmistettuani, että ostamani muffarivuoat olivat megalomaanisen suuria, ja suunnitellun 24 amerikanmuffinivuoan sijasta taikinaa riittikin vain 13 jättivuokaan. Koristelut mukailivat toivottua leopardigekkoteemaa.



4 munaa
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1tl piparkakkumaustetta
3tl kanelia
1tl neilikkajauhetta
1tl inkiväärijauhetta
4 isoa kypsää banaania
100g voita sulatettuna
1dl partaäijäjogurttia (Lindahlsin turkkilainen jogurtti)

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Lisää välillä joukkoon voisulaa. Sekoita joukkoon vielä jogurtti ja haarukalla muussatut banaanit. Annostele muffinivuokiin (uskoisin tämän taikinamäärän riittävän 24 amerikanmuffinivuokaan) ja paista 200-asteisessa uunissa 20-25min (muffarivuoan koosta riippuen).


Koristelin tällä kertaa muffarit leopardigekkoteeman mukaisesti: Leikkasin täytekakun päällisestä ylijääneestä marmorikuvioidusta sokerimassalevystä lehden muotoisella muotilla "gekon häntiä", koristelin ne tarkoitukseen sopivalla tussilla ja kuvioin vielä pinnan gekon nahkaa etäisesti muistuttavaksi ainoalla sopivalla esineellä jonka kodistamme löysin - Iittalan Tsaikka-lasin pidikkeellä ;)...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...