keskiviikko 28. maaliskuuta 2012
KREIKKALAISET HAMPURILAISET
4:lle
4 isoa hampurilaissämpylää
n.½ punaista paprikaa
2 tomaattia
1 punasipuli
kourallinen rucolaa
kourallinen raikasta salaattia, esim. Mizunaa
Pihvit
400g karitsan jauhelihaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
pieni nippu lehtipersiljaa ja minttua silputtuna
pari oksaa oreganoa silputtuna
1 muna
n.½dl (ruis)korppujauhoja
1-2rkl ouzoa
½tl kanelia
½tl kardemummaa
suolaa
pippuria
Feta-oliivitahna
½pkt (100g) Arlan Apetina kreikkalaista Fetaa
1tl raastettua sitruunan kuorta
n.10kpl mustia kivettömiä oliiveja
pari rkl majoneesia (tai kreikkalaista/turkkilaista maustamatonta jogurttia, makusi mukaan)
Tsatziki-kastike
n. neljäsosa kurkkua
n.1-1½dl kreikkalaista/turkkilaista maustamatonta jogurttia
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1rkl hienonnettua minttua
n. 1tl sitruunan mehua
ripaus suolaa ja mustapippuria
Tee ensin jauhelihataikina: sekoita kaikki mausteet, yrtit, ouzo, muna ja korppujauho jauhelihan sekaan. Anna ainesten maustua ja korppujauhojen turvota taikinassa sen aikaa kun valmistat muut lisukkeet.
Tee tsatziki: Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta se. Sekoita tsatzikin ainekset, maista, mausta makusi mukaan lisää ja jätä maustumaan.
Tee feta-oliivitahna: Sössää feta hienoksi muruksi, Hienonna oliivit karkeaksi silpuksi, raasta sitruunankuorta ja sekoita näiden joukkoon majoneesia/jogurttia sen verran, että saat aikaiseksi lusikoitavan tahnan.
Siivuta paprika, tomaatit ja sipuli valmiiksi.
Muotoile jauhelihataikinasta neljä suurta pihviä ja paista kuumalla paistinpannulla oliiviöljyssä ruskeiksi ja kypsiksi (tai vaihtoehtoisesti kypsennä uunissa). Kuumenna hampurilaissämpylät haluamallasi tavalla - mikrossa, uunissa, leivänpaahtimessa tai pannulla paahtamalla.
Kokoa hampurilaiset ja nauti!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti