torstai 12. tammikuuta 2012

KANASALAATTI HESEN TYYLIIN


Joskus aikoinaan lempparini Hesburgerissa oli kanasalaatti, johon tuli persikkaa ja kanamunaa. Salaatti on superhelppo kotioloissakin. Currykastikkeen voi tehdä myös majoneesipohjaisena, mutta itse pidän jogurtista kastikepohjana.

n.500g (3kpl) broilerin rintafileetä (+öljyä paistamiseen)
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, curryjauhetta, grillimaustetta
1tlk (n.400g) persikkasiivuja
3-4 kananmunaa
n.1l mieleistäsi salaattisekoitusta

2dl Lindahlsin maustamatonta turkkilaista jogurttia
n.1tl juoksevaa hunajaa
1-2tl curryjauhetta
suolaa, mustapippuria

Valmista ensin kastike sekoittamalla jogurttiin hunaja, makusi mukaan currya, suolaa ja hieman mustapippuria.

Keitä kananmunat kypsiksi, kuori ja jäähdytä. Leikkaa munat neljään lohkoon. Paista kuumalla pannulla broilerin rintoihin nopeasti pinta, rouhi päälle suolaa ja mustapippuria ja ripottele reilusti paprikajauhetta ja curryjauhetta. Hiero mausteet tasaisesti pintaan ja kypsennä uunissa 165 asteessa (höyryuunissa 60% kosteus) 20min. Ota sitten fileet pois uunista, anna hieman jäähtyä ja siivuta. Laita siivut kannelliseen rasiaan, ripottele päälle reilusti grillimaustetta, laita rasiaan kansi päälle ja ravistele grillimauste broilersiivujen pintaan.

Huuhtele ja kuivaa salaattisekoitus ja levitä se tarjoiluastian pohjalle, asettele päälle munalohkot, kanasiivut ja persikkasiivut.

Tarjoile currykastikkeen kanssa.

5 kommenttia:

  1. Nam! Täytyykin testata kanan valmistusta salaattiin noin, kun omani tuppaa aina helposti kuivumaan vain pannulla paistaessa. Tätä ohjetta täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Oi, nam! Tätä mäkin teen aina, mutta olen kanat pannuttanut ja maustanut pelkällä grillausmausteella - sun tapasi otan ens kerralla testiin!

    Hesen salaatissa tykkään erityisesti tuosta persikasta, tomaatit pitää aina nyppiä pois :D Majoneesit tosin käyn aina ostamassa lähi-Heseltä. Kotitekoisena en ole onnistunut pääsemään vielä lähellekään Hesen currymajoneesia enkä currykastikkeista muutenkaan ole mieleisiä saanut :(

    VastaaPoista
  3. Kitinen: MITÄÄÄH!? Onko Hesen salaatissa tomaattiakin - mä olen jotenkin alitajuntaisesti unohtanut sen :D. Mä tykkään kans tän salaatin simppelistä kombosta - makea persikka, suolainen grillimauste, kana ja curry. Kastikkeen, etenkin currykastikkeen tykkään tehdä partikseen, koska pelkkään majoon tehtynä siitä tulee mun makuun raskas ja tunkkainen ja curryn maku häviää siihen.

    Pelkkä grillimauste sopii toki myös kanalle, mut suosittelen joka tapauksessa lopuksi paiston jälkeen pyörittelemään kanat grillimausteessa, koska niin niihin tarttuu tasaisemmin ja vahvemmin makua. Ja ehdottomasti, jos on yhtään paksumpi filee kyseessä kuin joku ohuen ohut leike, niin kannattaa kypsentää loppuun uunissa jottei kana kuivu vaan jää ihanan mehukkaaksi sisältä! Namnamnammmm...

    VastaaPoista
  4. Joo, joskus 10 vuotta sitten Hesen kanasalaatissa oli myös pari siivua pihvitomaattia, yleensä just persikoiden alla ja mua otti päähän hyvin raskaasti niiden makujen sekoittuminen. Nykyään niiden tilalla on joku kolme nahistunutta kirsikkatomaattia eli eipä tee suurta eroa salaattiin :D

    Mä olen aina kanat joko hauduttanut pannulla kannen alla pienessä vesi-/mehutilkassa tai sitten laiskana päivänä pilkkonut kanat jo raakana :P Tuo loppupyörittely mausteessa kuulostaa kuitenkin järkevältä.

    VastaaPoista
  5. Mäkin muistan tätä salaattia Hesessä joskus syöneeni :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...