lauantai 27. marraskuuta 2010

UUNISSA PAAHDETTUA VALKOLIHAISTA KALAA JA PURJOA (Jamie Oliverin ohjeella)



4 annosta

2 isoa purjoa (puhdista ja huuhtele) n.10cm pätkinä, neljään osaan puoliteltuna
4 ruodotonta ja suomustettua (mutta nahallista) vaalealihaista kalafileetä (n.200g/kpl), käytin kuhaa
1 iso sitruuna (leikkaa 8 lohkoksi)
4 tuoretta rosmariininoksaa
8 viipaletta pekonia

Marinadi
muutaman tuoreen timjamin- ja rosmariinin oksan lehdet ja muutama laakerinlehti
n. 1rkl merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu

Kuumenna uuni 200 asteeseen (työnnä uunipannu uuniin kuumenemaan). Survo timjamin, rosmariinin ja laakerinlehtiä ja suolaa morttelissa kunnes lopputulos on vihreää suolaa.

Kaada sekaan kaksi lorausta oliiviöljyä, hyppysellinen pippuria ja sitruunan mehu, sekoita..

Kiehauta kattilallinen suolalla maustettua vettä ja esikypsennä purjoa n.3min. Valuta purjot lävikössä ja anna niiden kuivua omassa höyryssään.


Pane kalat, sitruunalohkot, rosmariininoksat ja purjot kulhoon. Kaada sekaan marinadi ja kääntele aineksia niin että kaikki ihanat aromit peittävät kaiken.
Nosta kalat (kuumennetulle) uunipannulle (nahkapuoli alaspäin) ja lusikoi kulhon loppu sisältö kalojen päälle ja ympärille. Levitä (kaksi jokaisen kalafileen) päälle pekoniviipaleet ja paahda ruokaa uunissa 15min.Jos tämän jälkeen kala on kypsää, mutta pekoni ja purjo kaipaavat lisää väriä, pidä kalat lämpimänä ja siirrä vuoka vielä hetkeksi uuniin.

Ota pannu uunista ja tarjoile - joko valmiina annoksina kuten minä, tai tarjoiluvadille levitettynä kuten Jamie, vaikkapa perunamuusin kanssa!

Ohjetta on taas kerran vähän muokattu - Jamie käytti 16 pikkupurjoa omasta puutarhastaan, minä pilkoin pari isoa Prisman purjoa. Alkuperäisessä ohjeessa kalafileiden tuli nimenomaan olla nahallisia, mutta valitettavasti löysin kaupasta vain nahattomia fileitä. Jamien ohjeen mukaan tätä ruokaa valmistettaessa kalat laitetaan valmiiksi kuumennettuun uunipannuun nahkapuoli alaspäin. Itse käytin tavallista uunivuokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...