maanantai 6. syyskuuta 2010

TULISEN HAPAN KALASALAATTI

200-400g vaaleaa kalaa (meillä oli n. 200g file pangasiusta, joka riitti salaattiin hyvin, alkuperäisessä ohjeessa on peräti 800g kalaa!)
2 sitruunaruohon varren valkoista osaa siivutettuna hyvin ohueksi
2 banaanisalottisipulia ohuina viipaleina
1 kevätsipuli ohuina viipaleina
2,5cm pala inkivääriä tulitikkumaisina suikaleina
5 kaffirlimen lehteä ohuina suikaleina
kourallinen tuoretta minttua hienonnettuna
kourallinen tuoretta korianteria hienonnettuna
5rkl limettimehua
1rkl kalakastiketta
maun mukaan thaichilejä silputtuna, ohjeessa 4-5 (me käytimme n.10)
(muutama salaatin lehti)
1 pitkä tuore punainen chili siivutettuna


Grillaa tai paista pannulla kala kypsäksi. Paloittele sopiviksi suupaloiksi ja laita kulhoon. Lisää joukkoon siivutetut tai hienonnetut ainekset: sitruunaruoho, salottisipulit, kevätsipulit, inkivääri, sekä kaffirlimen, korianterin ja mintun lehdet. Lisää kalakastike, limettimehu ja chilisilppu. Sekoita hyvin. Halutessasi pohjusta tarjoiluastia salaatinlehdillä. Kaada salaatti tarjoiluastialle ja ripottele päälle punaiset chilisiivut.

4 kommenttia:

  1. Tein tätä salaattia hivenen versioituna. Tuli aivan älyttömän hyvää! Kiitos mahtavasta ohjeesta :)

    Brumme

    VastaaPoista
  2. Kiva että maistui! Saako udella millä tavalla muokkasit reseptiä :)?

    VastaaPoista
  3. Vähän vaan säädin, kun ei ollut kaikkia aineksia kaapissa, esim. thaichili jäi pois ja laitoin tavallista chiliä sitten enemmän, kaffirlimekin jäi pois ja banaanisalottisipulin sijaan laitoin tavallista salottia. Kalaa laitoin myös vähän enemmän. Tästä tuli mun miehen uusi lempparisalaatti :)

    Brumme

    VastaaPoista
  4. Et usko miten ihanaa kuulla että joku oikeasti kokeilee näitä reseptejä ja jopa pitää niistä <3.

    Pelastit päiväni :).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...