maanantai 20. syyskuuta 2010

INKIVÄÄRI-HUNAJAKASTIKKEESSA HAUDUTETTUA KANAA (Gordon Ramsayn ohjeella)

Sovelsin hieman ohjetta, koska en löytänyt kaupasta ohjeessa mainittuja aineksia - 4 kanankoipea korvasin kolmella koipireidellä enkä poistanut niistä rasvaa, kuten ohjeessa käskettiin tehdä. Setsuaninpippurien sijasta murskasin morttelissa sitruunan kuorta, tulista chilijauhetta ja paahdettuja musta- ja viherpippureita. Kiinalaisen viismausteen sekoitin itse jauhamalla morttelissa tähtianista, neilikkaa, kanelia ja fenkolinsiemeniä.

3 maustamatonta kanan koipireittä
1tl setsuaninpippureita
1tl kiinalaista viismaustetta
1-2rkl oliiviöljyä
2 keskikokoista sipulia silputtuna
1rkl inkivääriä raastettuna
2rkl juoksevaa hunajaa
tilkka kuivaa valkoviiniä
4dl kanalientä
1tl maissijauhoa (sekoitettuna 1rkl vettä)

Paahda setsuaninpippureita sekoitellen pannulla pari minuuttia kunnes ne alkavat tuoksua. Jauha ne ja viismauste keskenään morttelissa.Hiero ripaus mustapippuria, suolaa mausteseos tasaisesti koipireisiin ja paista niihin syvällä paistinpannulla/isossa kattilassa tasainen ruskea pinta oliiviöljyssä. Nosta kanankoivet pois kattilasta ja kuullota siinä sipulia muutama minuutti kunnes se on pehmeää.Lisää hunaja ja valkoviini, keitä kokoon kunnes koostunus on siirappimainen. Kaada joukkoon kanaliemi ja kuumenna hiljalleen kiehuvaksi. Nosta kanan koipireiden takaisin kattilaan ja hauduta 1- 1,5h kunnes kana on kypsää.Jos haluat kastikkeesta paksumpaa, sekoita maissijauhosuurus sekaan ja anna kiehua muutama minuutti. Tarjoa heti lämmitetyiltä lautasilta.

Todella maukasta ja kana oli niin suussasulavan mureaa että sitä oli vaikea ottaa kattilasta murentamatta lihaa! Tein lisukkeeksi palsternakkasosetta (keitettyä palsternakkaa, suolaa ja köntti voita soseeksi sauvasekoittimella)ja nopeasti oliiviöljyssä kuumennettuja sokeriherneen palkoja. Täydellistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...