torstai 25. huhtikuuta 2019

PAPU-CHORIZOKEITTO

Välillä on todella vaikeaa löytää hyviä uusia reseptejä. Viimeaikoina olen ottanut tavaksi valita Soppa 365 -sivuilta viikonlopulle jonkun uuden, kivankuuloisen ruuan. Pettämätön taktiikka! Jokaikinen kokeilemani ruoka on ollut todella herkullista. 

Papu-chorizokeitossa minua epäilytti tomaatin ja kookosmaidon yhdistäminen, mutta lopputulos olikin todella maukas ja sen kruunasi garam masala, joka maistui keitossa juuri sopivasti. Kaiken kukkuraksi keitto syntyi todella vähällä vaivalla ja sen pääainekset säilyvät hyvin kaapissa pahan päivän varalla.



 1 tlk (400 g) kidneypapuja
 500 g paseerattua tomaattia
 1 tlk (400 g) kookosmaitoa
 3 rkl kasvisfondia tai kantarellifondia
 2 rkl limen mehua
 2 tl garam masalaa
 1 tl sokeria

lisäksi
 75 g chorizomakkaraa
 200 g rasvatonta raejuustoa
 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa tai korianteria

Huuhtele kidneypavut lävikössä. Kuumenna kattilassa paseerattu tomaatti ja kookosmaito.
Lisää kasvisfondi, limetinmehu, garam masala ja sokeri. Lisää joukkoon kidneypavut. Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia.

Viipaloi makkara tarvittaessa. Paista chorizot rapeiksi pannulla.


Annostele keittoa keittolautasille. Lisää päälle chorizoa, raejuustoa ja hienonnettua yrttiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...