tiistai 6. marraskuuta 2018

MAISSICHOWDER


Tyttären innostus kasvisruuista on tarttuvaa. Ennen koin vegeruuat enemmänkin uhkana kuin mahdollisuutena. Kokeilujen myötä on kuitenkin löytynyt uusia lemppariruokia ja ihania makuelämyksiä. Kokeiltavan ruuan yhdessä valitseminen ja valmistaminen kannustaa koko perhettä kokkailemaan kasvispainotteisemmin.

Tämän reseptin löysimme ensin Soppa 365 -sivuilta ja sittemmin Vege -lehdestä.
Teimme siihen kuitenkin heti muutamia muutoksia. Keitto oli kaikessa yksinkertaisuudessaan täyteläistä ja maukasta, ja mausteet antavat siihen oman lämpimän potkunsa.


 1 sipuli
 2 valkosipulinkynttä
 1 pieni palsternakka
 200 g pakastemaissia
 6 dl Touch of Taste green & fresh -Asian fondista tehtyä lientä
 öljyä paistamiseen
 1 tl juustokuminaa
 1/3 tl makeaa savupaprikaa
1/3 tl chilijauhetta
1/3 tl curryjauhetta
 2 dl kasvikermaa
 1/2 ruukku korianteria
 1 tl suolaa


Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa palsternakka pieniksi paloiksi. Sulata maissi. Tee kasvisliemi fondista.
Kuumenna öljyä kattilassa. Kuullota sipuleita ja palsternakkaa 3–4 minuuttia. Lisää maissit, juustokumina, savupaprika, chili, curry ja kasvisliemi. Keitä 10 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kasvikerma; säästä 1–2 rkl kasvikermaa annosten koristeluun. Kiehauta keitto nopeasti, jaa annoskulhoihin, koristele kasvikermalla ja viimeistele korianterilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...