keskiviikko 26. joulukuuta 2012

POROCARPACCIO

Söimme jouluaattoillalliseksi jouluisesti maustettua porocarpacciota sekä siitakesienirisottoa. Illallinen oli sopivan juhlava ja jouluisa, vaikkei täyttänytkään perinteisen jouluruuan kriteereitä.



1 poron sisäfilee (pakastettu)

100g siitakesieniä
nokare voita
n. 3rkl balsamiviinietikkaa
n. 6rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
n. 1tl hunajaa
n. 6kpl kokonaisia neilikoita
n. 1tl fenkolinsiemeniä
suolaa
mustapippuria
n. 1tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

kourallinen tuoretta rakuunaa
muutamia auringonkukan versoja
n. 1tl rosepippuria morttelissa hienonnettuna
1dl ranskankermaa
peukalon pään kokoinen pala piparjuurta
suolaa
sitruunamehua
muutamia lastuja parmesaanista


suolaa, mustapippuria

Marinoi sienet mielellään jo edellisenä päivänä. Sulata voinokare pannulla pyörittele sieniä kuumalla pannulla pari minuuttia. Sekoita marinadin ainekset ja kaada joukkoon sienet. Kaada pienehköön säilytysrasiaan, ravistele kunnolla ja anna maustua jääkaapissa.


Siivuta jäinen poron sisäfilee esim. lihaleikkurilla hyvin ohuiksi siivuiksi.

Asettele siivut lautaselle. Sekoita raastettu piparjuuri ja makusi mukaan suolaa ja sitruunamehua creme fraicheen - sitruunaa saa olla sen verran, että seos on hieman kirpeää. Ripottele lihan päälle rakuunanlehtiä, auringonkukan versoja, pari hyppysellistä rosepippuria, marinoituja sieniä ja hieman niiden marinadia.

Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria, visko lusikalla vielä muutama nokare ranskankermakastiketta sekä tiputtele päällimmäiseksi parmesaanilastut. Älä jätä jääkaappiin odottelemaan, vaan nauti huoneenlämpöisenä, jotta lihan maku pääsee oikeuksiinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...