keskiviikko 12. syyskuuta 2012

AASIALAINEN VIHREÄ KALA-NUUDELIKEITTO

Thaimaalaisen khao soin ja vietnamilaisten makuyhdistelmien inspiroimana kokeilin nuudelikeittoa kalalla ja tuoreilla lisukkeilla. Hyvää ja kohtuullisen nopeaa esim. lounaaksi tai kevyeksi päivälliseksi.


3-4 annosta

4dl kookosmaitoa
4rkl vihreää currytahnaa

½tl kurkumaa
7dl kanalientä/kasvislientä

1 sitruunaruohon valkoinen osa
2-4rkl kalakastiketta
(soijakastiketta)
½ peukalon kokoinen pala inkivääriä

2 valkosipulin kynttä
2 kevätsipulin vartta
3 kerää nuudeleita

kourallinen korianteria
1 lime
kourallinen mung-pavun ituja
siivu tuoretta ananasta
vihreitä chilejä maun mukaan

öljyä
suolaa, mustapippuria

2 kuhafilettä muutamaan osaan leikattuna

Kaada puolet kookosmaidosta kattilaan ja kiehauta. Sekoita currytahna joukkoon ja kiehuttele, kunnes seos on tuoksuvaa ja hieman rasvaisen näköistä. Lisää kurkuma ja erittäin ohuiksi siivuiksi leikattu sitruunaruohon varren valkoinen osa. Lisää liemi, kalakastiketta ja tarvittaessa makusi mukaan soijakastiketta. Siivuta inkivääri paperinohuiksi siivuiksi ja lisää puolet niistä keittoon. Jätä keitto porisemaan.

Siivuta valkosipulinkynnetkin paperinohuiksi siivuiksi. Kuumenna pienessä kattilassa reilusti öljyä ja uppopaista siinä nopeasti loput inkiväärisiivuista sekä valkosipulisiivut niin että niistä tulee kullanvärisiä ja hieman rapeita. Valuta varovasti siivilässä ja anna kuivahtaa talouspaperin päällä.


Kiehauta kattilassa reilusti vettä ja keitä siinä nuudelit lähes kypsiksi ja valuta ne lävikössä. Siivuta ananas n.½cm leveiksi, muutaman sentin pituisiksi soiroiksi. Siivuta kevätsipulit hieman vinottain n.½-1cm pitkiksi pätkiksi. Leikkaa chilit ohuiksi renkaiksi tai siivuiksi.

Paista kalafileet pannulla hyvin kuumassa öljyssä noin pari minuuttia per puoli ja mausta suolalla ja pippurilla.

Purista liemeen puolikkaan limen mehu.


Kasaa annokset: laita keittolautasen pohjalle pieni kasa nuudeleita ja kaada päälle lientä. Ripottele päälle kasa ituja, ananassoiroja, uppopaistettuja valkosipuli- ja inkiväärisiivuja, kevätsipulisiivuja, chiliä ja korianteria. Aseta lautaselle vielä pari-kolme palaa kalaa sekä limelohko. Tarjoile heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...