maanantai 23. tammikuuta 2012

NUGGETIT

Tein viikko takaperin nuggetteja Nigellan tapaan ja uhkasin modifioida ohjetta mieleisekseni. En saanut asialta mielenrauhaa, joten toteutin uhkaukseni ja onnistuinkin saamaan nuggeteista kivan rapeapintaisia. Makua resepti kaipaa edelleen lisää.


2dl piimää
500g kanan rintafileitä
130g nachosipsejä
2 kourallista kermajuustoa raasteena (esim. Oltermanni)
paprikajauhetta ja/tai grillimaustetta

Paloittele rintafileet sopiviksi paloiksi. Laita ne kannelliseen rasiaan ja sekoita niihin piimä. Anna mureutua jääkaapissa vähintään vuorokauden verran. Hienonna nachosipsit monitoimikoneessa murumaiseksi sekoita joukkoon juustoraaste ja mauste(et).

Pyyhi sitten kanapaloista piimä pois ja pyörittele palat nacho-juustoseoksessa. Asettele palat leivinpaperin päälle uunipellille - voit vielä taputella loput muruseoksesta nuggettien päälle.

Paista 225 asteessa n.20minuuttia (kunnes kana on kypsää ja nachokuorrute saa väriä). Tarjoile currydipin ja esim. maalaisranskalaisten tai ristikkoperunoiden kanssa.

1,5dl majoneesia
0,5dl Lindahlsin maustamatonta turkkilaista jogurttia
2tl curryjauhetta
1tl dijonsinappia
muutama tippa tabascoa

Sekoita dipin ainekset ja anna maustua jääkaapissa nuggettien paistuessa.

3 kommenttia:

  1. Tein tänään nuggetteja (tosin kieräytin fileet vain kananmunassa, en piimässä) ja oli Aivan Törkeän Hyvää. Gluteenittomana en voi käyttää tavallista leivitystä, mutta eipä sitä tämän ohjeen jälkeen tekisi mieli enää kokeillakaan. Kiitos! :)

    -S-

    VastaaPoista
  2. Erityisen mukava kuulla että löytyi varteenotettava vaihtoehto ruokarajoitteiselle :). Piimässä uittaminen mureuttaa kanaa ja itse yllätyin siitä miten meheviä nuggeteista tuli piimän ansiosta.

    VastaaPoista
  3. Voi että kun oli hyviä!! ja super helppo resepti tälläselle noviisille :) Tuo piimässä liottaminen todella teki kanasta mureeta ja rakenne muistutti oikeesti nuggetteja.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...