torstai 12. tammikuuta 2012

LOIMULOHIPITA MÄTIKASTIKKEELLA

Julkaisin aiemmin hyvin simppelin lohipita-reseptin. Lohi on niin herkullista pitaleivän välissä, että päätin kokeilla jotain hieman erilaista makukomboa. Tämä vei kielen mukanaan. Määrät ovat hyvin summittaisia, koska vedin reseptin ihan hatusta samalla kun pitaleipiä tein.


3 pitaleipää
n.3dl loimulohen jämiä (itse ostin kalatiskiltä hunaja-chili-loimulohta)
1-2 kevätsipulin vartta
1 kypsä avocado
loraus limen mehua
n.1dl lohen mätiä
n.1dl ranskankermaa
mieleistäsi rapeaa salaattia
suolaa, mustapippuria

Siivuta kevätsipuli pieniksi vinottaisiksi pätkiksi. Poista avocadosta kivi ja kuori. Muussaa avocadon hedelmäliha haarukalla sosemaiseksi, rouhi sekaan hieman suolaa ja mustapippuria ja lorauta hieman limemehua joukkoon. Sekoita mäti varovasti ranskankermaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna lohi ja paloittele suupaloiksi. Lämmitä pitaleivät paketin ohjeen mukaan, avaa ja täytä salaatilla, lohella, kevätsipulilla, avokadotahnalla ja mätikastikkeella.

1 kommentti:

  1. Oi nam tämä on varmasti hyvää :P vähän fiinimpi perjai-illan mättö :)joku hyvä valkkari kaveriksi, voi lääh..

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...