tiistai 31. tammikuuta 2012

DAIM-SUKLAAMUFFINSSIT

"Opettelen leipomaan, osa viisisataakahdeksankymmentäseitsemän ja puoli".


Tyttäreni rakastaa muffinsseja. Valitettavasti kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa tällä saralla - olen leiponut muffinsseja muutaman kerran elämässäni ja niistä on tullut aivan kauheita käkkänöitä, kuten kaikista muistakin makeista uunia vaativista leipomuksistani (herkullista chili-suklaakakkua lukuunottamatta). Niinpä kyselin ns. idioottivarmaa muffinssireseptiä ja saamistani reseptiehdotuksista valitsin kokeiluun Kinuskikissan Daim-suklaamuffinssit. Sen verran jouduin reseptiä uskaltaa muokkaamaan, että korvasin osan Daim-suklaasta valkosuklaalla (vinkki: jos menet nälkäisenä kauppaan, älä päätä maistaa "yhtä palaa" Daim-suklaata purkaessasi ostoksia).

Näistä tuli juuri sellaisia meheviä, pehmeitä ja suklaisia pampuloita, joita kaipasinkin, joten Myth - Plausible: en ehkä ole mestarileipuri, mutta tämä resepti näemmä oli todellakin Idioottivarma. Empiirisen kantapäänkauttatutkimuksen ja muualta kerätyn tiedon mukaan kannattaa käyttää muffinssien paistamisessa tukevampia Ameriikan muffinssivuokia tahi vallan silikonivuokia, jotta leivokset kohoavat ylöspäin eivätkä leviä horisontaalisesti. Minä tein tuplavarmistuksen ja laitoin vahvemmat vuoat silikonivuokaan. Hyvin nousivat. Nätimpiähän nuo olisivat olleet jos olisin sulattanut vähän suklaata päälle, vaan en ehtinyt kun muffinssit mystisesti katosivat...

Vieläkään minulle ei kyllä selvinnyt ovatko nämä herkut muffinsseja, muffineita vai cup cakeja.


12kpl isoja muffinseja

1 levy Maraboun Daim-maitosuklaata
150g margariinia
1½ dl sokeria
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2½ rkl kaakaojauhetta
1½ dl maitoa (tai kermaa)

Leikkaa puolet suklaalevystä rouheeksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon (tai kerman) kanssa. Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen.

Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi suklaapala sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min.

2 kommenttia:

  1. Moi! Olen tehnyt muffinssit pari kertaa mutta tulos oli aika surullinen, ne näyttivät kauhealta! ;__;
    Sinun muffinsit ovat söpöjä ja varmasti myös herkullista.

    VastaaPoista
  2. Nam. Mun mielestä nuo ovat muffineja. Suomalainen muoto oli ymmärtääkseni ennemmin muffinssi (englannin monikosta), mutta on nyt muotoutunut muffiniksi. Cup cakeja nuo olisivat, jos niissä olisi vielä sellainen paksu pursotettu päällyste.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...