tiistai 5. heinäkuuta 2011
KASVIS-RIISIPAISTOS PESTOLLA
2 sipulia
1 pieni munakoiso
1 pieni kesäkurpitsa
2 paprikaa (keltainen ja punainen)
100g herkkusieniä
5dl vettä + 2rkl vasikka/kasvis/kanafondia
3dl pitkäjyväistä riisiä
4dl ruokakermaa
2rkl punaista pestoa
rosmariinia
timjamia
soijakastiketta
suolaa
mustapippuria
pieni loraus hunajaa
oliiviöljyä paistamiseen
Paloittele/kuutioi kasvikset ja herkkusienet ronskeiksi paloiksi, kuullottele kasviksia kuumalla pannulla öljyssä, mutta älä paista niihin väriä. Lisää viimeiseksi herkkusienet niin että ne vain hetken pyörähtävät pannulla. Mausta suolalla, pippurilla ja reilusti timajmilla sekä rosmariinilla ja pienellä lirauksella hunajaa. Keitä hiljalleen riisi fondilla maustetussa vedessä puolikypsäksi eli kunnes neste on imeytynyt riisiin. Sekoita riisin sekaan punainen pesto ja ruokakerma. Kaada seos kasvisten sekaan ja sekoita hyvin. Maista ja mausta makusi mukaan lisää, soijakastikkeella saa mukavasti lisää makua tarvittaessa.
Kaada uunivuokaan. Paista 160 asteessa uunissa (höyryuunissa 60% kosteudella) 30-45min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttääpä hyvältä :)
VastaaPoista