torstai 19. syyskuuta 2019

KAI PHAT KHING

Pikapaistettu inkivääripossu toimii myös kanalla! 


1rkl kalakastiketta
1½ rkl osterikastiketta
4rkl kasvis- tai kanalientä
1tl ruokosokeria
2rkl kasviöljyä
3-4 valkosipulinkynttä
500g broilerin rintafilettä ohuina suikaleina
50g (peukalon kokoinen pala) tuoretta inkivääriä suikaloituna tulitikkumaiseksi
1 keltasipuli leikattuna 8 lohkoksi
2 kevätsipulia vinoviipaleina
ripaus jauhettua valkopippuria
1-3 punaista chiliä (pikkurillin pituista) ohuina viipaleina koristeluun
muutama korianterin lehti koristeluun

Sekoita pienessä kulhossa kalakastike, osterikastike, liemi ja sokeri.

Kuumenna öljy wokkipannussa ja paista siinä valkosipuli ja kanasuikaleet kahdessa erässä: paista ensin puolet valkosipulisilpusta vaaleanruskeaksi, lisää puolet kanasuikaleista ja pikapaista 2-3 min. korkealla lämmöllä kunnes kana on juuri ja juuri kypsää. Siirrä sivuun ja paista toinen erä samalla tavalla. Lisää sitten ensimmäinen erä takaisin pannuun (kahdessa erässä paistamalla varmistat ettei öljy viilene lihan lisäämisvaiheessa vaan kana paistuu nopeasti meheväksi). 

Lisää pannulle inkivääri, sipulit ja kastikesekoitus. Pikapaista 1-2 minuuttia. Lisää kevätsipulisiivut. Kauho tarjoilulautaselle ja sirottele päälle hieman valkopippurijauhetta, chiliviipaleita ja korianterin lehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...