torstai 15. elokuuta 2019

RAPARPERIKANA


Pihan perältä löytyi vielä muutama nuorempi raparperin varsi. 
Maku oli jo hieman puisevampi kuin keväisissä varsissa, mutta nämä kesän viimeiset varret sopivat ihan hyvin suolaiseen ruokaan.

Tämä Me Naiset -lehden resepti löytyi Soppa 365 -sivuilta.


2-3 raparperin vartta
 1 tl oliiviöljyä
 ¼ tl suolaa
 ripaus rouhittua mustapippuria

marinadi
 3 rkl balsamiviinietikkaa
 3 rkl bbq-kastiketta
 3 rkl vaahterasiirappia
 ½ tl suolaa
 ½ tl mustapippuria
Lisäksi
 600 g kanan paistileikkeitä
 ½ tl suolaa
 ½ tl mustapippuria
 1 rkl oliiviöljyä
 1 sitruuna
 4 kesäsipulia

päälle
 tuoretta timjamia


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Höylää raparpereista ohuita kuorisuikaleita. Asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle erilleen toisistaan. Pirskota päälle öljyä ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paloittele kuoritut raparperit.


 Mittaa raparperipalat ja marinadin ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes marinadi on tasaista.

Mausta paistileikkeet suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy padassa ja nosta leikkeet ruskistumaan pariksi minuutiksi. Kaada marinadi päälle. Anna marinadin kiehahtaa ja hieman karamellisoitua. Siirrä pata pois liedeltä.

 Kuori ja puolita salottisipulit pataan. Rouhi halutessasi päälle suolaa ja pippuria. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja lado päällimmäiseksi. Laita pata uuniin noin 35 minuutiksi.


Laita raparperisuikaleet uuniin viimeiseksi 5–10 minuutiksi. Tarkkaile jatkuvasti, etteivät ne pala, sillä varsinkin ohuet suikaleet rapeutuvat hetkessä. Tarjoa kana raparperisuikaleiden kanssa. Hienonna timjamia päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...