torstai 18. huhtikuuta 2019

RAPARPERI-INKIVÄÄRISIMA

Jonkinlaisessa mielenhäiriössä päätin valmistaa ensimmäistä kertaa elämässäni simaa. Enkä tietenkään voinut aloittaa ihan perinteisellä simalla, vaan päähäni juolahti käyttää pakastimeen unohtuneet raparperit pois.


2l vettä
400g raparperia (paloina pakastettua)
30g tuoretta inkivääriä
2 tähtianista
½ kanelitanko
3 ½ dl fariinisokeria
½ sitruunan mehu
nuppineulan pään kokoinen muru tuorehiivaa
muutama rusina


Kiehauta vesi. Lisää joukkoon raparperipalat, raastettu inkivääri, tähtianikset ja kanelitanko. Anna porista puolisen tuntia. Lisää sokeri ja anna sen sulaa. Ota kattila pois lämmöltä ja lisää puolikkaan sitruunan mehu. Anna jäähtyä noin 37-asteiseksi ja lisää sitten hiiva. Jätä huoneenlämpöön vuorokaudeksi. Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin, tiputa pulloon pari rusinaa ja siirrä pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin viikon kuluttua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...