torstai 28. syyskuuta 2017

RISOTTO AI FINOCCHI CON RICOTTA E PEPEROCINO eli ricotalla ja kuivatulla chilillä höystetty fenkolirisotto (Jamie Oliverin ohjeella)

Tämä fenkolirisottoresepti löytyi Jamie Oliver Italiassa -kirjasta, jota ikävä kyllä en ole millään ilveellä löytänyt omakseni suomenkielisenä opuksena, vaan joudun sitä lainailemaan kirjastosta.
Reseptin tiivistämiseksi en näpytellyt risoton perusohjetta, vaan linkkasin sen ainesosalistaan. Suosittelen tutustumaan siihen sekä tarvittaviin aineksiin huolellisesti ennen ruuan valmistamista. Perusohje on toiminut lukuisten mahtavien muunnelmien pohjana, joten jos fenkolirisotto ei innosta, käytä mielikuvitustasi ja muokkaa oma unelmiesi risotto!


½tl fenkolinsiemeniä
neitsytoliiviljyä
2 kuorittusvalkosipulin kynttä ohuina viipaleina
2 fenkolia ohuina viipaleina (säästä hennot lehdet)
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
1 annos perusrisottoa
2 pientä kuivattua chiliä
4rkl ricottaa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
parmesaania raastettavaksi

Pane fenkolinsiemenet huhmareeseen ja rouhi ne hienoksi. Kuumenna laakea kattila, lorauta sinne oliiviöljyä ja paista valkosipuli pehmeäksi. Lisää jauhettu fenkoli ja fenkoliviipaleet. Lisää ripaus suolaa sekä pippuria ja vähennä lämpöä. Pane kansi päälle ja hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia eli kunnes fenkoli on pehmennyt.

Aloita risoton valmistaminen tavalliseen tapaan (Huom! Risoton ohje kaikkine aineksineen linkkinä aineslistassa!) kunnes riisi on puolikypsää eli noin puolet liemestä on lisätty riisin joukkoon. Lisää sitten risoton joukkoon haudutettu fenkoli ja jatka risoton valmistamista perusohjeen mukaan, kunnes riisi on sopivan kypsää.

Rouhi kuivatut chilit huhmareessa hienoksi jauheeksi. Kun olet edennyt perusohjeessa vaiheeseen, jossa lisätään voi ja parmesaani, lisää näiden lisäksi myös ricotta ja sitruunankuori. Tarkista maku ja tasapainota sitä sitruunamehulla. Oma risottoni hieman leikkasi, koska lorautin vähän reippaammin sitruunamehua.

Jaa risotto lautasille ja ripottele pinnalle fenkolinlehtiä sekä chiliä ja raasta päälle vielä parmesaania.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...