torstai 11. toukokuuta 2017

SUUSSASULAVA KARITSAN KARE, MINTTUPESTO JA PAAHDETUT VALKOSIPULIT

Sain joululahjaksi sous vide -vesihaudekypsentimen. Hifistelyä tai ei, sous vide -menetelmällä saa takuuvarmasti suussasulavaa, juuri oikean kypsyistä, mureaa lihaa. Minttupeston reseptin löysin Glorian Ruoka & Viini -lehden numerosta 3/17. Vaikka karitsan suurin sesonki olikin pääsiäisenä, tämä on mukavan keväinen grilliruoka. Mikäli lunta sataa vaakatasossa, onnistuu valmistaminen myös pannulla ja uunissa.



3 riviä karitsan karetta
suolaa
mustapippuria
rosmariinia

minttupesto
1dl mintunlehtiä
1dl basilikanlehtiä
1dl parmesaania raastettuna
1 pieni valkosipulinkynsi
1dl manteleita
1rkl kapriksia
1½dl neitsytoliiviöljyä
1rkl sitruunamehua
½tl suolaa
1/4tl mustapippuria

paahdetut valkosipulit
3 kokonaista valkosipulia
oliiviöljyä
sormisuolaa
rosmariinia

Poista kareriveistä kalvot. Levitä pintaan suolaa, pippuria ja hienonnettua, tuoretta rosmariinia. Vakumoi jokainen karerivi omaan vakuumipussiinsa ja kypsennä sous vide -kypsentimessä 56,5 asteessa kaksi tuntia. Ota lihat pois pussista ja grillaa tai paista pannulla niihin nopeasti kaunis pinta.


Karitsan kypsyessä hauduttimessa valmista pesto. Irrota lehdet yrttien oksista. Raasta parmesaani. Kuori valkosipulinkynsi. Paahda manteleihin kaunis väri kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen. Laita yrtit, parmesaaniraaste, valkosipuli, mantelit ja kaprikset korkeaan kulhoon. Lisää 1dl öljyä ja sitruunamehu. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi. Lisää öljyä sen verran, että pestosta tulee lusikoitavaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sitten vielä valkosipulit uuniin. Uuniin 175 astetta. Poista kuorimattomista valkosipuleita n. 1/4 kärjestä. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripauta kruunuksi sormisuolaa sekä tuoretta rosmariinia. Paista uunissa noin 40 minuuttia. 


Tarjoile karitsan kare minttupeston ja paahdettujen valkosipulien kanssa. Uunissa pehmenneet valkosipulin kynnet saat ulos kuorestaan puristamalla kevyesti. Lisukkeeksi sopii loistavasti myös grillatut tai uunissa paistetut rosmariinilla maustetut porkkanat ja uudet perunat sekä kiehautetut vihreät pavut.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...