maanantai 6. toukokuuta 2013

GRILLATTU ENTRECOTE JA CHILIVOI

Lähiruoka- ja luomumessuilta tarttui mukaan kimpale entrecotea. Entrecote eli välikyljys on laadukkaasta lihasta ja oikein valmistettuna varsin mehukas ja nopea grilliherkku. Avasimmekin grillikauden entrecotella  vappuna, ja lisukkeena toimi mainiosti perinteinen perunasalaatti.


n.800g entrecotea
suolaa
mustapippuria
ekstraneitsyt oliiviöljyä

chilivoi
200g luomuvoita
3 pientä punaista chiliä
2rkl tomaattipyrettä
loraus ekstraneitsyt oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1tl paprikajauhetta

Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen grillaamista. Valmista sillävälin chilivoi. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna chilit hyvin hienoksi. Hienonna myös valkosipulinkynnet. Lorauta pieneen kattilaan tai pannuun hieman öljyä, kuumenna ja pyörittele siinä hetki chiliä ja tomaattipyrettä. Ota pannu levyltä ja lisää joukkoon valkosipuli. Sekoita tämä seos sekä paprikajauhe huolellisesti pehmenneen voin sekaan. Muotoile kelmun avulla voista pötkö, ja laita jääkaappiin jähmettymään. Tästä pötköstä riittää chilivoinappeja useampaankin herkutteluhetkeen.


Leikkaa entrecotesta hyvin paksuja pihvejä poikkisyin. Hiero pihvien pintaan öljyä, suolaa ja pippuria ja muotoile tarvittaessa käsin hieman pihvin muotoon. Kuumenna grilli erittäin kuumaksi ja paista pihvejä max pari minuuttia per puoli. Anna vetäytyä pari minuuttia folion sisällä ja tarjoile chilivoipötköstä leikatun napin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...