perjantai 20. toukokuuta 2011

PIPPURISEN PAPRIKAINEN KANAPASTAVUOKA


Joskus herkullisimmat arkiruuat syntyvät sattumalta kun yhdistelee jääkaapista kaikki "parasta ennen" -päiväyksen ainekset. Näin kävi tällä kertaa - yleensä en välitä mistään pastavuokaruuista, mutta tätä oli pakko syödä kaksi lautasellista vaikkei ollut nälkäkään.

2 sipulia
2 punaista paprikaa
3kpl (n.400g) broilerin ohuita leikkeitä
2dl ruokakermaa
2,5dl Creme Bonjour Cuisine pippuri
250g Pirkka giglio pomodoro tomaatilla maustettua kuviopastaa
iso kourallinen parmesaania raasteena
suolaa, pippuria, paprikajauhetta
hyvää oliiviöljyä (+loraus maapähkinäöljyä)

Laita uuni kuumenemaan 165 asteeseen (höyryuunissa 60% kosteus). Keitä pastaa reilut 5min suolalla maustetussa vedessä kunnes se on al dente. Silppua sipulit ja paprikat pieniksi kuutioiksi. Kuutioi broilerin leikkeet hieman peukalon päätä suuremmiksi kuutioiksi.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota sipulia ja paprikaa kunnes paprika alkaa olla pehmeää. Mausta parilla rouhauksella myllysuolaa ja muutamalla rouhauksella pippuria. Kaada uunivuokaan. Kuumenna (maapähkinä)öljyä pannulla ja paista kevyt pinta broilerikuutioihin, älä kuitenkaan kypsennä läpikypsiksi. Mausta muutamalla rouhauksella suolaa ja pippuria sekä reilusti paprikajauheella (=2tl?). Kaada uunivuokaan sipuli-paprikasekoituksen päälle ja lisää joukkoon vielä keitetty ja valutettu pasta.

Sekoita ruokakerma ja pippuri-fraiche keskenään ja sekoita uunivuokaan niin että kaikki ainekset ovat tasaisesti sekaisin. Raasta pinnalle reilusti parmesaania. Paista uunissa n.45min kunnes pinta saa väriä (höyryuunissa ruoka ei kuivu, joten ruokaa uskaltaa haudutella pidempäänkin - jos ruoka kuivahtaa tavallisessa uunissa, lyhennä paistoaikaa).

2 kommenttia:

  1. Kokeilin tätä ohjetta viikko sitten ja täytyy sanoa että oli hyvää ruokaa. Tästä tuli uusi arkiruoka minulle. Tein tänään taas tätä ruokaa ja itse tykkään muokata hieman tätä ohjetta että käytän 3 paprikaa (ei vain 2)
    Ja creme bonjour mustapippuri 2 rasiaa (ei vain yksi) ja ruokakermaa 1 purkki 3,3 dl (ja ihan hieman vettäkin joukkoon =
    Niin kastiketta saa enemmän tehtyä ja ei tule niin kuivaa evästä.

    Kiitos tästä hyvästä ohjeesta Puolialaston kokki ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kiitos! Ohje on pitkälti sovellettavissa sen mukaan mitä kaapista löytyy <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...