keskiviikko 18. elokuuta 2010

PARI PÄIVÄÄ TURUUUUS

Kyselin eräällä nettifoorumilla etukäteen missä ravintolassa kannattaisi käydä syömässä rentoa mutta herkullista lounasta ja vähän fiinimpää, muttei yltiöpokkuroivaa illallista Turussa Caribian kylpyläloman yhteydessä.

Edellisen kerran vastaavalla reissulla illastimme mm. Caribian omassa ravintolassa Old Havannassa, mikä osoittautui virheeksi. Ruoka oli korkeintaan keskinkertaista ketjuruokalasafkaa eikä palvelukaan pelannut. Testasimme myös Dennis -pizzerian, jossa olikin varsin herkulliset pizzat ja hyvä palvelu.

Sain paljon hyviä vinkkejä ja kahlasin läpi toistakymmentä ruokalistaa kuola valuen.

Raakkasin heti listalta kaikki ravintolat jotka eivät vaikuttaneet meidän tyylisiltämme. Pelkkään pastaan painottuvat ravintolat, tyypilliset ketjuravintolat ja koulun ruokalaa henkivät tunnelmattomat hallit sivuutin kokonaan. Lisäpisteitä herui siitä jos listalta löytyi jokirapua, ravintola sijaitsi mukavalla paikalla tai jos ravintola oli jotenkin omaleimainen tai paljon kehuttu.

POHDINTAAN JÄIVÄT:
BRAHEN KELLARI
FOIJA
LE PORC
MAMI
BLANKO
PANINI
ROCCA
BOSSA
SERGIOS
SMÖR
ATZTECA

Näistä makustelimme vielä viimetippaan asti eri vaihtoehtoja, lopulta päädyimme käymään illallisella Foijassa ja lounaalla Mamissa. Lisäksi kävimme kevyellä snackillä Roccan terassilla ja ex tempore mässyllä listalta puuttuvassa kebab-pizzeriassa.


LOUNAS MAMISSA

Seisovan pöydän antimiin lounaalla tottuneen miehen oli vaikea sopeutua ajatukseen a la carte -lounaasta. Mamia oli kuitenkin kehuttu kovasti ja koska illalliselle oli muita suunnitelmia, kävimme tsekkaamassa ravintolan lounaan.

Minä otin hiillostettua siikaa voikastikkeella, mies ja tytär 6v tilasivat metsurin mureketta. Me aikuiset nautimme juomaksi Mamin vaaleaa olutta.

Siika oli erinomaisen hyvää, voikastike maukasta ja kasvikset sekä sose täydensivät herkullista annosta. Hintaa annoksella oli muistaakseni pari kymppiä. Mamin olut oli ihan hyvää, peruslageria.

Mies kehui murekettaan ja perusnirso tyttäremmekin sanoi saaneensa "kerrankin hyvää ruokaa".

Palvelu oli aivan loistavaa. Ravintola oli täynnä asiakkaita ja tarjoilijalla + keittiöllä oli selvästi kiire, silti tarjoilija jaksoi palvella meitä yksilöllisesti ja jutella muutakin kuin pakolliset peruslauseet. Lounaan kanssa tarjottu leipä oli tuoretta ja hyvää, tarjoilija kertoi "poikien leiponeen aamulla ihanaa leipää". Nirson muksumme annoksen maistuvuudesta oltiin huolissaan, tarjoilija ehdotti kastikkeita inhoavalle lapselle perunoiden kanssa voita ja keittiöstäkin tuli erillinen ehdotus kastikkeeksi annokseen.

Sisustukseltaan Mami toimi oikein hyvin lounaspaikkana - ei ollenkaan liian pörhistelevä, eikä silti kolkko.

Suosittelen!


ILLALLINEN FOIJASSA

Ensimmäisenä Foijassa pisti silmään ihastuttavan romanttinen ja intiimi tunnelma. Seuraavana ihmetytti se ettei ravintolassa ollut asiakkaita. Toisaalta kaunis kesäilta oli varmasti houkutellut ihmiset terasseille syömään.

Listalla oli toinen toistaan herkullisemman kuuloisia ruokia. Minä tilasin alkupalaksi jokirapukeittoa yrttiöljyllä ja mies otti aurajuustolla gratinoituja valkosipulietanoita. Pääruuaksi himoitsimme molemmat Foijan pannupihviä (150g härän sisäfileetä crème fraîche -punaviinikastikkeella, paahdettua Turunmaa-juustoa, jokiravun pyrstöjä, punasipulia, kauden sieniä ja paahdettua yrtti-valkosipuliperunaa). Alkudrinkeiksi otimme kuohujuomaa ja ruuan kanssa joimme punaviiniä. Tyttö sai syödäkseen lehtipihviä lasten listalta.

Jokirapukeitto oli kerrassaan maukasta. Mies piti etanoistaan kovasti ja oli hyvä etten saanut näpäytystä sormilleni kun haukkasin miehen mielestä liian suuren palan leipää pyytäessäni makupalaa hänen alkupalastaan. Oli kuulemma niin hyvää että jos leipää olisi ollut loputtomasti, mies olisi jäänyt kaapimaan joka ikisen herkullisen rasvapisaran etanapannun pohjalta.

Foijan pannupihvi oli hyvää ja kypsyysaste erinomainen. Kerrankin medium miinus oli uskallettu jättää reilusti punertavaksi ja liha oli mureaa.
Ainut huono puoli ruuassa oli liian voimakkaan makuinen punaviinikastike. Suolainen kastike peitti alleen kantarellien hienon maun täysin ja oli liian vahva annokseen muutenkin.

En yleensä tilaa jälkiruokaa, mutta illallinen oli niin herkullinen, että päätin antaa mahdollisuuden valkosuklaapannacotalle karpalokastikkeella. Kastike oli kirpakkaa, mutta sopi hyvin pehmeän ja makean pannacotan kanssa.

Palvelu oli erinomaista. Tarjoilija ehti vaihtua illallisemme aikana, mutta molemmat tarjoilijat olivat oikein mukavia ja ystävällisiä.

Suosittelen lämpimästi!


KEVYT ILTASNACK ROCCAN TERASSILLA

Poikkesimme Roccan terassilla syömässä. Tarkoitus oli illastaa tuhdimminkin, mutta koska terassilla oli tarjolla vain kevyt terassimenu, sen oli kelvattava jos ravintolaa ylipäätään halusi testata. Minä kokeilin Juliaanaa, eli tuoretta parsaa, Caesar-salaattia ja possun ribsejä. Mies otti Ramin, eli Roccan kebabia, tabboulahia ja minttu-jogurttikastiketta. lasten listaa ei terassilla ollut tarjolla, mutta muksulle tehtiin pyynnöstä ranskalaisia perunoita ja mausteisia nakkimakkaroita.

Ruoka oli ihan maistuvaista ja ympäristö viihtyisä, mutta annokset pieniä ja lähinnä juoman kanssa naposteltavaksi sopivan kokoisia. Annokset olivat kokoonsa nähden melko hintavia.

3 kommenttia:

  1. Kiitos ravintola vinkeistä, täytyy käydä katsastamassa ainakin tuo Foija.

    VastaaPoista
  2. Se vielä piti sanoa, että pliiz tee tällainen samanlainen ravintola kimara myös Helsingin ravintoloista? :-D

    VastaaPoista
  3. No toki jos joku kustantaa mun murkinointini useassa ravintolassa niin teenhän mä vastaavanlaisia tutkimusmatkoja vaikka kautta Suomen :D!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...