sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

BOBOTIE

Bobotie on eteläafrikkalainen jauhelihapaistos. Se pääsi kokeilulistallemme eksoottisen nimensä ja alkuperänsä takia yhdessä bibimbapin, bun chan ja shakshukan kanssa. Listalta löytyy vielä harira, feijoada ja bereberepihvit, joiden kokeilu siirtyi alkaneelle vuodelle.


Resepti löytyi TÄÄLTÄ. En välitä banaanista, rusinoista enkä manteleista, joten ruokavalinta ei ehkä ollut ihan looginen. Banaanit jätin suosiolla pois, ja lopputulos oli todella herkullinen riisin ja säilöttyjen sitruunoiden kanssa nautittuna. Tyttärelle tein lihattoman version nyhtökauralla. 


1 kg karitsan jauhelihaa
1 dl korppujauhoa
2 dl maitoa
4 sipulia
1 omena
1 dl rusinoita
(2 banaania)
2 rkl öljyä
4 rkl mietoa currytahnaa
2 rkl silputtua timjamia
2 rkl silputta salviaa
1 tl kurkumaa
2 rkl balsamicoa
2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl muscavadosokeria tai hunajaa

lisäksi:
4 munaa
6 dl maitoa
3 laakerinlehteä
mantelilastuja

Silppua sipuli ja kuutioi omena (sekä viipaloi banaani). Turvota korppujauhot maidossa. 
Voitele laakea uunivuoka tai kahdeksan annosvuokaa.

Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää currytahna ja paista seosta hetki. Lisää pannulle sipulisilppu, omenakuutiot ja rusinat. Kuullota sipuli pehmeäksi (ja lisää pannulle loppuvaiheessa banaaniviipaleet). Kaada seos kulhoon korppujauhoseoksen joukkoon.

Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla, kurkumalla, yrteillä ja balsamicolla. 
Levitä lihaseos uunivuokaan tai annoskulhoihin.


Sekoita keskenään munat ja maito, kaada vuokaan. Koristele laakerinlehdillä ja halutessasi mantelilastuilla. Paista 175 asteessa 40–50 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt ja saanut väriä.

Tarjoa keitetyn riisin (säilöttyjen sitruunoiden) ja vihreän salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...